Coach Vanmedegael opende met Depovere aan de spelverdeling, Fasteland en Coolman in het centrum, Tuerlinckx was opposite en naast Verhanneman kreeg ook Van Schie speelgelegenheid op de receptie/hoek bij zijn ex-ploeg. Deroey was de libero.

Aan de overkant van het net posteerde coach Jan Van Huffel spelverdeler Degruyter, de middenmannen Ogink en D'Heer, op de receptie/hoek waren dat Vandecaveye en Predius met Ayhi als hoofdaanvaller. Dufraing was de libero van dienst.

Gent nam een attente start, speelde perfect de side-out en bleef tot 19-19 in het spoor van Knack dat het aanvallend vooral moest hebben van Verhanneman en Tuerlinckx. Van Schie kon zich niet echt doorzetten die eerste set en het aanvallend weerwerk kwam bij Gent vooral van Ayhi die moeilijk af te stoppen was. Knack kwam dan wel 21-24 voor omdat Tuerlinckx en Verhanneman scoorden en Gent in de fout ging. Een blok van Ogink op Coolman deed Gent weer aansluiten naar 23-24 als zowel Tuerlinckx als Verhanneman in de volgende fase niet konden scoren en 24-24. Met een blok op Ayhi werd de vijfde setbal verzilverd naar 24-26.

De tweede set werd Knack niet meer verontrust. Roeselare trok de servicedruk op en aanvallend was Verhanneman, zeven op zeven die tweede beurt, niet meer af te stoppen. Dat bracht de bezoekers van 8-8 naar 10-15 en Knack stoomde met een nu wel afwerkende Van Schie via 14-21 door naar tweee deelwinst 16-25. Daarmee was de wedstrijd evenwel niet beslecht. Gent met Vandeweyer voor Predius herpakte zich de derde beurt met een hogere servicedruk waaronder Knack moeilijk uit kwam. De partij evolueerde weer gelijk op naar 8-9 tot Knack via Verhaneman 11-14 voor kwam en de partij gespeeld leek. Dat was evenwel niet zonder Ayhi en Vandecaveye gerekend die nu ook Vandeweyer secuur zagen afwerken. Knack kreeg aanvallend nog weinig klaar en via 17-17 kwam Gent 23-19 voor. Tuerlinckx noch Verhanneman konden nog scoren en Gent bleef met 24-21 in de wedstrijd.

Gent ging trouwens op zijn elan door de vierde beurt naar 5-2. Knack kon wel langs Fasteland en Van Schie 11-11 gelijk komen en zag Tuerlinckx weer scoren naar 12-15. Dan vond Verhanneman het welletjes, hij scoorde aanvallend drie op een rij en serveerde twee punten bijeen. Die laatste ace bracht de geruststellende 16-22 op het bord. Van Schie kreeg de eer de 18-24 setbal op het bord te slaan en die zelf ook te verzilveren naar 18-25.

Zaterdag ontvangt Knack op Schiervelde Lindemans Aalst, volgende week woensdag is er weer een Gent-Knack voor de beker van België.

(HB)