Knack Roeselare leider af na thuisverlies tegen Maaseik

Knack Roeselare - G Maaseik : Pieter Coolman passeert Grozaonov foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB
Redactie KW

Knack Roeselare is leider af na de 1-3 zege van Maaseik op Schiervelde. De Limburgers waren in elk spelonderdeel dat tikje secuurder en gretiger. Maaseik won de eerste set met 22-25, verdubbelde 26-28 maar moest met 25-22 de aansluitingsset toestaan om de vierde set met 22-25 te beslechten.

Knack-coach Vanmedegael opende met Verhanneman en Van Hirtum op de receptie/hoek, Van de Velde en Coolman bevolkten het midden, Tuerlinckx was opposite en Walsh verdeelde het spel met Dejonckheere als libero. Zijn opponent Banks rekende op spelverdeler Blankenau, receptie/hoekspelers Maan en Pupart, centrumspelers Tammemaa en de ‘medical joker’ de Bulgaar Grozdanov met Cox als hoofdaanvaller en Dronkers als libero in de beginopstelling.

In een gelijkopgaande eerste beurt hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot 10-10 als Knack via een weer sterke Verhanneman en Tuerlinckx een 13-10 voorsprong nam. Maar Cox en Tammemaa sloegen de Limburgers naar 18-18. Roeselaarse fouten in service (Tuerlinckx) en afwerking (Van Hirtum in het blok) gaven de bezoekers een bonus van drie punten en die kon niet meer gedicht worden. Maan verzilverde de eerste setbal.

Blessure voor Tuerlinckx

Dat was evenwel nog maar de intro van een heel boeiende tweede beurt waarin Knack tot 19-14 voor kwam. Van de Velde blokte efficiënt op Pupart en Grozdanov in het setbegin, later kon Van Hirtum een paar keer uithalen tot missers bij Maaseik van Cox aan de service en Pupart in de afwerking Knack 16-11 voor bracht. Maar bij 19-14 ontbond ambiancebeest Maan zijn duivels. Zowel in de afwerking als serverend. Hij was de enige die nog scoorde bij Maaseik tot 20-19.

In een enerverend setslot sloeg Tuerlinckx de 23-22 op het bord, de ingebrachte Maan scoorde 23-23 als Tuerlinckx de eerste setbal voor Roeselare vastzette.Maar Maan neutraliseerde die, Tammemaa scoorde vanop de servicelijn als Verhanneman die setbal onschadelijk maakte. Het werd nog 26-26 als Maan weer scoorde en Tuerlinckx dat niét deed wat de 26-28 opleverde. Bij deze aanval blesseerde Tuerlinckx zich waardoor hij aan de kant bleef de volgende beurten.

Kindt maakte zijn opwachting die derde beurt en bij Maaseik kregen de voor Puparrt ingekomen Baetens en de voor Cox ingebrachte Wojcik de voorkeur.

Wisselende score

De score bleef tot 16-16 wisselend oplopen met Kindt die aanvallend succes kende en Van de Velde die zich manifesteerde. Al was het bij Roeselare vooral knokken waar het academische volleybal achterwege bleef en Walsh van hot naar her moest hollen want receptioneel kreeg Roeselare het moeilijk. Het belette niet dat een sterke Van Hirtum, aanvallend 5 op 6 die derde beurt in dat setslot samen met Van de Velde de meubels redde voor Knack dat via Kindt met 25-22 in de wedstrijd bleef.

Meer zat er evenwel niet meer in voor Knack de vierde beurt tegen een Maaseik waarbij Cox zijn rentreemaakte maar Baetens bleef staan en Roeselare ook pijn deed. Tot 12-12 kon Roeselare nog stand houden maar als, wie anders dan Maan, weer in al zijn gedrevenheid én geslepenheid op het voorplan kwam werd het 15-19. Die kon nog naar 19-20 gedicht worden tot ‘Star of the Game’ Jelte Maan de 22-25 en volle puntenwinst op het Roeselaarse parket vastmokerde.

Woensdag staan beide opponenten weer tegenover elkaar op Schiervelde voor de heenwedstrijd in de halve finale van de beker. Of dat aan Roeselaarse kant mét of zonder Tuerlinckx zal zijn is dé hamvraag.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier