Knack opende met een vlotte 25-17, verdubbelde de tweede set gemakkelijk met 25-12 om in het wedstrijdslot een aanklampend Waremme toch gemakkelijk in het verlies te spelen.

Rousseaux opende met Trinidad aan de spelverdeling, Verhanneman en Orczyk waren de receptie/hoekspelers van dienst met Konings als opposite waar Coolman en Van de Velde het centrum bevolkten en Dejonckkheere als libero acteerde.

Enkelblessure

Knack maakte de kloof naar eerste deelwinst bij 10-8 als achtereenvolgens Konings, Van de Velde en Orczyk aanvallend succes kenden en de 17-11 op het bord kwam. Konings viel bij 19-15 uit met een enkelblessure na een duel aan het net en van verder spelen was geen sprake meer. Om de ernst van de enkelblessure van Konings te kunnen inschatten is het wachten tot de zwelling maandag of dinsdag afgenomen zal zijn.

Kindt dan maar als hoofdaanvaller want Tuerlinckx is nog in revalidatie van een onderschatte blessure van vorig seizoen. Knack rondde dan toch gedecideerd af naar 25-17.

Slordig spel

De eerste herneming walste de thuisploeg via 11-4 en 20-9 naar de heel vlotte verdubbeling. Waremme maakte aavallend immers niets meer klaar en werd blokkend gecounterd naar 25-12. De derde beurt bleef Waremme na een 12-9 wel aanklampen ook al omdat Knack te slordig speelde en teveel opslagmissers liet optekenen.

Waremme dreigde zelfs naar 20-19 als Van de Velde drie keer op rij scoorde en Orczyk blokkend het eerste wedstrijdpunt verzilverde.

(RBD)