Roeselare zag zijn maandagwedstrijd in en tegen Tourcoing afgelast omdat er corona in de Noord-Franse spelersgroep sloop. Het hele team moet zeven dagen in quarantaine. Dinsdag speelde Roeselare wel vriendschappelijk tegen Chaumont. Ook een Franse club dus maar dit keer wel in Schiervelde.

Chaumont is niet de eerste de beste club want dit team speelde landskampioen in 2017 en behaalde ook de play-off finales in 2018 en 2019. Met drie Cubanen naast een Canadees, een Bulgaar, een Amerikaan, een Argentijn, een Spanjaard en een drietal Fransen heeft de club internationale uitstraling.

Eerste kloofje

Steven Vanmedegael startte met D'Hulst, Tuerlinckx, Coolman, Fragkos, Verhanneman, Huhmann en libero Deroey. Het matchbegin verwaterde vooral door de vele opslagmissers maar Knack liet tussendoor ook een paar mooie aanvallen noteren.

Tuerlinckx sloeg een eerste kloofje bij 22-20 na een snelle aanval. Fragkos acete dan naar 23-20 maar het punt nadien ging hij tegen de vlakte na een Franse smash die in de edele delen van de Griek belandde. Hij kon wel verder en Roeselare pakte ook nog de set.

Wissels

Het verschil tussen beide clubs was groter na de herneming en Knack kon nu wel snel een paar punten uitlopen: 11-6. Chaumont kwam nog even opzetten en deed Knack twijfelen tot 17-16. Nadien haalde Tuerlinckx nog een paar keer verschroeiend uit. Ook het setpunt kwam achter zijn naam.

Chaumont voerde een paar wissels uit in de derde beurt maar Roeselare bleef domineren. Via 9-4 en 19-13 snelde Knack naar matchwinst.

Woensdag om 15 uur oefent Knack opnieuw tegen dezelfde opponent. Ook nu weer is het publiek welkom mits het respecteren van de coronaregels. (MPM)

Roeselare zag zijn maandagwedstrijd in en tegen Tourcoing afgelast omdat er corona in de Noord-Franse spelersgroep sloop. Het hele team moet zeven dagen in quarantaine. Dinsdag speelde Roeselare wel vriendschappelijk tegen Chaumont. Ook een Franse club dus maar dit keer wel in Schiervelde. Chaumont is niet de eerste de beste club want dit team speelde landskampioen in 2017 en behaalde ook de play-off finales in 2018 en 2019. Met drie Cubanen naast een Canadees, een Bulgaar, een Amerikaan, een Argentijn, een Spanjaard en een drietal Fransen heeft de club internationale uitstraling.Steven Vanmedegael startte met D'Hulst, Tuerlinckx, Coolman, Fragkos, Verhanneman, Huhmann en libero Deroey. Het matchbegin verwaterde vooral door de vele opslagmissers maar Knack liet tussendoor ook een paar mooie aanvallen noteren. Tuerlinckx sloeg een eerste kloofje bij 22-20 na een snelle aanval. Fragkos acete dan naar 23-20 maar het punt nadien ging hij tegen de vlakte na een Franse smash die in de edele delen van de Griek belandde. Hij kon wel verder en Roeselare pakte ook nog de set.Het verschil tussen beide clubs was groter na de herneming en Knack kon nu wel snel een paar punten uitlopen: 11-6. Chaumont kwam nog even opzetten en deed Knack twijfelen tot 17-16. Nadien haalde Tuerlinckx nog een paar keer verschroeiend uit. Ook het setpunt kwam achter zijn naam.Chaumont voerde een paar wissels uit in de derde beurt maar Roeselare bleef domineren. Via 9-4 en 19-13 snelde Knack naar matchwinst.Woensdag om 15 uur oefent Knack opnieuw tegen dezelfde opponent. Ook nu weer is het publiek welkom mits het respecteren van de coronaregels. (MPM)