De Knack-supporters kunnen de eerste week van maart ex-speler Stijn D'Hulst weer op Schiervelde verwachten, want hij is er de tweede spelverdeler. De kwartfinales worden gespeeld volgens rechtstreekse uitschakeling in een heen- en terugwedstrijd. Knack speelt eerst thuis, uiterlijk 12 maart moet de terugwedstrijd afgewerkt worden.

Civitanova werd reekswinnaar in poule A met het maximum van de punten en maar vijf tegensets over zes wedstrijden. De winnaar van deze kwartfinale wacht in de halve finales de winnaar van het even Italiaanse Trentino en het Poolse Jastrzebski Wiegel. Het Russische Urengoy krijgt het Italiaanse Perugia van Vital Heynen als opponent in de kwartfinale. Kemerovo, de tweede Russische ploeg in de kwartfinale moet het Poolse Zaska Kedzierzyn, de groepswinnaar van de Roeselaarse poule, in de ogen kijken. De finale wordt op 16 mei in Berlijn gespeeld.

Pieter Coolman tegen Novi Sad gisteren. Straks ziet Knack ex-speler Stijn D'Hulst terug wanneer Civitanova op bezoek komt in de Champions League., foto Bart
Pieter Coolman tegen Novi Sad gisteren. Straks ziet Knack ex-speler Stijn D'Hulst terug wanneer Civitanova op bezoek komt in de Champions League. © foto Bart

Roeselare plaatste zich gisteren voor de kwartfinales van de Champions League door de laatste poulewedstrijd met 3-0 te winnen tegen het Servische Novi Sad en zo als een van de beste tweedes mee te mogen naar de laatste acht.

Iedereen tevreden met topaffiche

Guido Declercq, de Champions League Director van Knack, woonde vrijdagmiddag de loting bij in Luxemburg. "Voor ons is dat een ideale loting", reageerde hij op de dubbele confrontatie met de Italiaanse topper Cubine Lube Civitanova. "Ik denk dat iedereen tevreden is met deze topaffiche. Wij krijgen wereldvolleybal op Schiervelde met de Italiaanse kampioen en de bekerwinnaar, de winnaar van de Champions League en de wereldkampioen van het clubvolleybal. Voor ons is het ook speciaal dat Stijn D'Hulst deel uitmaakt van die wereldploeg. Ook voor onze T2 Massimo Pistoia worden dat speciale wedstrijden, want hij genoot er zijn volleybalopleiding, als speler en als trainer."

De heenwedstrijd werd aangevraagd voor woensdag 4 maart op Schiervelde, Civitanova plant de terugwedstrijd op woensdag 11 maart. "Maar uiteindelijk beslist de CEV en daarin spelen dan mediabelangen mee. Zo kan het dat de thuiswedstrijd op dinsdag 3 maart moet gespeeld worden en de terugwedstrijd op donderdag 12 maart", zegt Guido Declercq, die woensdag op Schiervelde overigens gehuldigd werd voor zijn 100ste wedstrijd als Champions League Director. Het is normaal zijn laatste campagne in die functie voor Knack Roeselare. (RBD)

De Knack-supporters kunnen de eerste week van maart ex-speler Stijn D'Hulst weer op Schiervelde verwachten, want hij is er de tweede spelverdeler. De kwartfinales worden gespeeld volgens rechtstreekse uitschakeling in een heen- en terugwedstrijd. Knack speelt eerst thuis, uiterlijk 12 maart moet de terugwedstrijd afgewerkt worden. Civitanova werd reekswinnaar in poule A met het maximum van de punten en maar vijf tegensets over zes wedstrijden. De winnaar van deze kwartfinale wacht in de halve finales de winnaar van het even Italiaanse Trentino en het Poolse Jastrzebski Wiegel. Het Russische Urengoy krijgt het Italiaanse Perugia van Vital Heynen als opponent in de kwartfinale. Kemerovo, de tweede Russische ploeg in de kwartfinale moet het Poolse Zaska Kedzierzyn, de groepswinnaar van de Roeselaarse poule, in de ogen kijken. De finale wordt op 16 mei in Berlijn gespeeld. Roeselare plaatste zich gisteren voor de kwartfinales van de Champions League door de laatste poulewedstrijd met 3-0 te winnen tegen het Servische Novi Sad en zo als een van de beste tweedes mee te mogen naar de laatste acht. Guido Declercq, de Champions League Director van Knack, woonde vrijdagmiddag de loting bij in Luxemburg. "Voor ons is dat een ideale loting", reageerde hij op de dubbele confrontatie met de Italiaanse topper Cubine Lube Civitanova. "Ik denk dat iedereen tevreden is met deze topaffiche. Wij krijgen wereldvolleybal op Schiervelde met de Italiaanse kampioen en de bekerwinnaar, de winnaar van de Champions League en de wereldkampioen van het clubvolleybal. Voor ons is het ook speciaal dat Stijn D'Hulst deel uitmaakt van die wereldploeg. Ook voor onze T2 Massimo Pistoia worden dat speciale wedstrijden, want hij genoot er zijn volleybalopleiding, als speler en als trainer."De heenwedstrijd werd aangevraagd voor woensdag 4 maart op Schiervelde, Civitanova plant de terugwedstrijd op woensdag 11 maart. "Maar uiteindelijk beslist de CEV en daarin spelen dan mediabelangen mee. Zo kan het dat de thuiswedstrijd op dinsdag 3 maart moet gespeeld worden en de terugwedstrijd op donderdag 12 maart", zegt Guido Declercq, die woensdag op Schiervelde overigens gehuldigd werd voor zijn 100ste wedstrijd als Champions League Director. Het is normaal zijn laatste campagne in die functie voor Knack Roeselare. (RBD)