In de barrage tusen de tweede en derdegeklasseerden van beide reeksen klopte Lycurgus Groningen met 0-2 het even Nederlandse Dynamo Apeldoorn voor het halve finaleticket tegen Knack.

In de andere barragepartij klopte Caruur Gent verrassend Tours VB met 2-0. In een boeiende en van Gentse kant hoogstaande eerste set klopte Caruur heel verrassend de Franse topper met 25-23. Een blijkbaar minder gemotiveerd Tours kon de tweede set het tij niet keren en een beslissende set afdwingen. Het verloor ook die tweede beurt met het kleinste 25-23-verschil.

Caruur Gent verliest van Ljubljana

In de eerste halve finale moest Caruur Gent het opnemen tegen het andere reekshoofd Ljubljana. De eerste set was Gent constant op achtervolgen aangewezen om met 25-20 te verliezen. De eerste herneming drong Gent wel sterk aan en kon een inleidende bonus uiteindelijk naar de 22-25-gelijkmaker doortrekken. De derde set werd een dubbeltje op zijn kant nadat Ljubljana een schijnbaar geruststellende meerpuntenvoorspong door Gent nog geremonteerd zag om uiteindelijk met 25-23 te verdubbelen. Zelfde scenario zowat de vierde beurt waarin de Slovenen 8-1 voor kwamen, maar zich nog moesten reppen om met 25-20 het finaleticket af te dwingen.

Furieuze opener

In de tweede halve finale tussen organisator Knack en Groningen, weer met Desmet als centrumspeler en Norman als opposiet, opende Knack furieus naar 6-1, maar hielp Groningen dichten naar 11-9 omdat het vier opslagmissers liet noteren. Uiteindelijk kon Roeselare bij 24-20 de set 25-20 besluiten op, tekenend voor deze eerste set, een servicemisser van Groningen.

In set twee kon Groningen wel tot 7-6 gelijke tred houden met Knack. Maar dan misten zowel Fragkos als Fasteland en Norman omzeggens niets meer om via 19-11 met 25-14 gemakkelijk te verdubbelen. Zelfde scenario de derde beurt waarin Desmet drie keer door het midden scoorde.Van 6-5 ging het via 13-9 naar 17-12 om niet echt meer verontrust te worden naar derde deelwinst met 25-20.

(RB/ foto BVB)

Programma zondag:

Om 14.00 uur: Tours VB - Dynamo Apeldoorn (5de-6de plaats)

Om 16.30 uur: Belgium - Egypte (oefenwedstrijd)

Om 18.30 uur: Caruur Gent - Lycurgus Groningen (troosting)

Om 20.30 uur: Ljubljana - Knack Roeselare (finale)

In de barrage tusen de tweede en derdegeklasseerden van beide reeksen klopte Lycurgus Groningen met 0-2 het even Nederlandse Dynamo Apeldoorn voor het halve finaleticket tegen Knack.In de andere barragepartij klopte Caruur Gent verrassend Tours VB met 2-0. In een boeiende en van Gentse kant hoogstaande eerste set klopte Caruur heel verrassend de Franse topper met 25-23. Een blijkbaar minder gemotiveerd Tours kon de tweede set het tij niet keren en een beslissende set afdwingen. Het verloor ook die tweede beurt met het kleinste 25-23-verschil.In de eerste halve finale moest Caruur Gent het opnemen tegen het andere reekshoofd Ljubljana. De eerste set was Gent constant op achtervolgen aangewezen om met 25-20 te verliezen. De eerste herneming drong Gent wel sterk aan en kon een inleidende bonus uiteindelijk naar de 22-25-gelijkmaker doortrekken. De derde set werd een dubbeltje op zijn kant nadat Ljubljana een schijnbaar geruststellende meerpuntenvoorspong door Gent nog geremonteerd zag om uiteindelijk met 25-23 te verdubbelen. Zelfde scenario zowat de vierde beurt waarin de Slovenen 8-1 voor kwamen, maar zich nog moesten reppen om met 25-20 het finaleticket af te dwingen.In de tweede halve finale tussen organisator Knack en Groningen, weer met Desmet als centrumspeler en Norman als opposiet, opende Knack furieus naar 6-1, maar hielp Groningen dichten naar 11-9 omdat het vier opslagmissers liet noteren. Uiteindelijk kon Roeselare bij 24-20 de set 25-20 besluiten op, tekenend voor deze eerste set, een servicemisser van Groningen.In set twee kon Groningen wel tot 7-6 gelijke tred houden met Knack. Maar dan misten zowel Fragkos als Fasteland en Norman omzeggens niets meer om via 19-11 met 25-14 gemakkelijk te verdubbelen. Zelfde scenario de derde beurt waarin Desmet drie keer door het midden scoorde.Van 6-5 ging het via 13-9 naar 17-12 om niet echt meer verontrust te worden naar derde deelwinst met 25-20.(RB/ foto BVB)Programma zondag:Om 14.00 uur: Tours VB - Dynamo Apeldoorn (5de-6de plaats)Om 16.30 uur: Belgium - Egypte (oefenwedstrijd)Om 18.30 uur: Caruur Gent - Lycurgus Groningen (troosting)Om 20.30 uur: Ljubljana - Knack Roeselare (finale)