Knack opende met 25-20, verdubbelde met dezelfde cijfers en besloot met een 25-21 al verzuimde Roeselare in de slotset een 21-9 rap naar volle puntenwinst door te trekken.

Coach Rousseaux gaf kapitein Tuerlinckx de eerste set speelgelegenheid en die nam hij gretig aan. Dat was genoeg voor een heroptreden en zowel de tweede als derde beurt nam Orczyk de stek van opposite in. Aan de spelverdeling kreeg Sander Depovere de volle speelgelegenheid met als centrumspelers Coolman en Van de Velde. Van Hirtum en Verhanneman waren de receptie/hoekspelers van dienst met Dejonckheere als libero.

Het duurde even eer Depovere zijn aanvallers optimaal vond en dat stelde Guibertin in staat om tot 12-12 mee op te klimmen op het scorebord. Tot Verhanneman wel begon te scoren en Van de Velde dat voorbeeld volgde wat de 19-15 en 22-17 opleverde. Een even mindere receptie bij Knack deed Guibertin naar 22-20 dichten maar Tuerlinckx en een servicepunt van Verhanneman deden de 25-20 opflikkeren.

Aanval sputtert even

Zelfde scenario zowat de eerste herneming waarin Guiberrtin een 14-13 naar 15-17 omzette omdat de aanval even sputterde bij Knack en bij de bezoekers Goverde een moment niet kon afgestopt worden. Maar Orczyk, een blokkende Verhanneman en vanop de servicelijn scorende Van Hirtum forceerden de 19-17 en uiteindelijk ook de verdubbeling die Van de Velde aanvallend vastpinde.

De derde beurt leek Knack vlot af te ronden, want bij Guibertin lukte er niets meer, de fouten stapelden zich op zowel vanop de servicelijn als aan het net waar Roeselare 21-9 voorkwam. Wojcik serveerde Knack dan evenwel in verlegenheid en bleef op de servicelijn tot 21-18. De thuisploeg bezondigde zich daarbij tot ergernis van Rousseaux aan een mindere concentratie en een Baetens die nog maar de schim meer is van de Seppe van enkele jaren geleden kon nu wel scoren. Zelfs een dubbele wissel Depovere-Kindt en Trinidad Orczyk bracht geen soelaas en werd weer gealterneerd, zelfs een dode tijd en donderpreek van Rousseaux stopte Guibertin niet af tot Van Hirtum de 23-19 scoorde, Baetens outmokerde naar 24-19 en Van Hirtum van achter de driemeter de volle winst zonder setverlies vastlegde.

(RBD)