"De groep hervatte dinsdag met plezier de training", zegt Knacks assistent-coach Steven Vanmedegael. "Met eerst de focus op de wedstrijd van zaterdag tegen Gent. Die wordt door iedereen al aanzien als een makkie. Maar zoals de play-offs in deze fase afgewerkt worden, is het noodzakelijk de eerste wedstrijd te winnen. Alleen de eerste gaat door naar de halve finale. Volgende week zaterdag spelen wij op Haasrode Leuven. Ook nooit te onderschatten."

Daarna gaat alle aandacht naar de laatste wedstrijd in de poulefase van de Champions League tegen Fenerbahce Istanbul. Daarin heeft Knack zijn lot om door te stoten naar de volgende ronde niet meer in eigen handen. De eerste twee van de vijf reeksen plus de twee beste derdes gaan door. Als de organisator van het finaletornooi uit die 12 komt, gaat ook de derde beste derde mee naar de volgende ronde. Een zaak is zeker: wil Knack alsnog doorstoten dan moet het de wedstrijd tegen de Turken winnen.

"Wij zouden heel graag doorstoten, maar kijken vooralsnog niet naar de andere ploegen"

Maaseik staat met drie overwinningen dicht bij de volgende ronde, Berlijn en Chaumont tellen twee zeges, Knack (poule A) en Thessaloniki (poule B) wonnen één keer. Zowel Chaumont als Berlijn spelen thuis tegen de tweedegeklasseerde. Knack en Thessaloniki spelen thuis tegen de laatste van hun reeks. Het kan dus alle kanten uit.

Drie punten nodig

"Wij zouden heel graag doorstoten, maar kijken vooralsnog niet naar de andere ploegen", blikt de assistent-coach vooruit. "Wij weten waar we voor staan. De eerste voorwaarde moeten wij zelf invullen: wij hebben de drie wedstrijdpunten nodig. Winnen in vijf sets helpt ons niet vooruit. En het is niet omdat wij in Turkije wonnen dat wij automatisch die terugwedstrijd zullen winnen. Istanbul blijft een ploeg met heel wat kwaliteiten en mogelijkheden."

"Wij hebben ondertussen al heel wat beeldmateriaal van hen kunnen analyseren en het blijft de vraag hoe wij Istanbul zullen aanpakken. Het is na de gewonnen bekerfinale meteen weer alle hens aan dek in de voorbereiding naar de volgende matchen."

(RBD)

Zaterdag 24 februari om 20.30 uur: Knack Volley - VDK Gent

Woensdag 28 februari om 20.30 uur Knack Volley - Istanbul

"De groep hervatte dinsdag met plezier de training", zegt Knacks assistent-coach Steven Vanmedegael. "Met eerst de focus op de wedstrijd van zaterdag tegen Gent. Die wordt door iedereen al aanzien als een makkie. Maar zoals de play-offs in deze fase afgewerkt worden, is het noodzakelijk de eerste wedstrijd te winnen. Alleen de eerste gaat door naar de halve finale. Volgende week zaterdag spelen wij op Haasrode Leuven. Ook nooit te onderschatten."Daarna gaat alle aandacht naar de laatste wedstrijd in de poulefase van de Champions League tegen Fenerbahce Istanbul. Daarin heeft Knack zijn lot om door te stoten naar de volgende ronde niet meer in eigen handen. De eerste twee van de vijf reeksen plus de twee beste derdes gaan door. Als de organisator van het finaletornooi uit die 12 komt, gaat ook de derde beste derde mee naar de volgende ronde. Een zaak is zeker: wil Knack alsnog doorstoten dan moet het de wedstrijd tegen de Turken winnen. Maaseik staat met drie overwinningen dicht bij de volgende ronde, Berlijn en Chaumont tellen twee zeges, Knack (poule A) en Thessaloniki (poule B) wonnen één keer. Zowel Chaumont als Berlijn spelen thuis tegen de tweedegeklasseerde. Knack en Thessaloniki spelen thuis tegen de laatste van hun reeks. Het kan dus alle kanten uit. "Wij zouden heel graag doorstoten, maar kijken vooralsnog niet naar de andere ploegen", blikt de assistent-coach vooruit. "Wij weten waar we voor staan. De eerste voorwaarde moeten wij zelf invullen: wij hebben de drie wedstrijdpunten nodig. Winnen in vijf sets helpt ons niet vooruit. En het is niet omdat wij in Turkije wonnen dat wij automatisch die terugwedstrijd zullen winnen. Istanbul blijft een ploeg met heel wat kwaliteiten en mogelijkheden.""Wij hebben ondertussen al heel wat beeldmateriaal van hen kunnen analyseren en het blijft de vraag hoe wij Istanbul zullen aanpakken. Het is na de gewonnen bekerfinale meteen weer alle hens aan dek in de voorbereiding naar de volgende matchen." (RBD)