Knack passeert in drie sets Menen

© (Foto MPM)
Redactie KW

De West-Vlaamse volleybalderby tussen Knack Roeselare en Par-Ky Menen werd in drie sets beslecht. Knack opende met 25-21, kwam met 25-17 gemakkelijk 2-0 voor om de derde beurt 25-21 te winnen.

Knack opende de derby met Verhanneman en Van Hirtum als receptie/hoek, Van de Velde en Coolman bezetten de middenposities met Tuerlinckx als opposite en Walsh als spelverdeler. Dejonckheere droeg de liberotrui. Er werden geen wissels doorgevoerd bij Knack. Par-Ky-coach Ratko Peris gaf het vertrouwen aan Ver Eecke en Demirovic op de hoek, Sinnesael en De Beul bevolkten het centrum met De Vries als opposite en Folguera aan de distrubutie. Oud-Knackspeler Stuer was libero. Vandecaveye, Andriessen en Vaskelis kwamen even in.

Eén set maar kon de Menense volleybalbuur het Roeselare in Schiervelde moeilijk maken. De eerste beurt was dat waarin Knack na een gelijkopgaand wedstrijdbegin een 5-5 naar 9-5 uitdiepte via twee servicepunten van Van de Velde en evenveel bloks van Coolman eerst op Ver Eecke en dan op De Vries. Maar Menen kon zich via de centrumspelers De Beul en Sinnesael geassisteerd door De Vries bij 12-12 op gelijke hoogte hijsen in een best aangename partij doorspekt met enkele spectaculaire lange balwisselingen. In een tweede sterk moment kon Roeselare bij 18-17 weer een kloofje slaan naar 21-17. Onder meer door Verhanneman die aanvallend succes kende en weer een efficiënt blokkende Coolman. Bij 23-21 mokerde Tuerlinckx de setbal op het bord die hij zelf ook verzilverde en 25-21.

Menen mocht even 1-2 leiden op het scorebord de eerste herneming. Maar weer bij 5-5 sloeg Knack naar 8-5 want Verhanneman en Tuerlinckx misten omzeggens niets. Menen kon wel nog naar 13-11 dichten. Tot Roeselare een versnelling hoger schakelden Menen aanvallend nog weinig klaar maakte omdat er in receptie te onzuiver geacteerd werd. Een enthousiast spelende thuisploeg die verdedigend alles recupereerde ging gemakkelijk door naar de verdubbeling die Van de Velde bij 24-17 rondsloeg.

De derde beurt kon Menen tot 10-9 aanklampen omdat opposite De Vries in die fase niet af te stoppen was bij. Maar dan manifesteerde bij Knack Verhanneman zich nadrukkelijk. Hij scoorde zowel aan het net als van uit het achterveld met een uitzonderlijke 9 op 10 aanvallend. Ook Tuerlinckx miste omzeggens niets meer die derde beurt en Menen dat door een moeilijk moment spartelde, bleef toch constant op vier punten hangen nadat de ingekomen Vandecaveye Van Hirtum, verdienstelijke partij overigens, twee keer op rij in gebreke vond naar 15-13. Van de Velde blokte het wedstrijdpunt op het bord. Ook hierin was Knack dominant met tien counterende bloks over heel de wedstrijd tegenover maar twee voor Menen. De aan de opslag ingekomen Vaskeus serveerde de wedstrijdbal voor Knack knullig in het net.

Knack-kapitein Tuerlinckx werd uitgeroepen tot ‘Star of the Game’ waar een Verhanneman met 18 punten topscorer werd. Meteen de eerste competitiezege in drie sets voor Knack dat zijn beste collectieve prestatie neerzette. “In de drie vorige competitiewedstrijden kenden wij elke set wel een dipje die tot deelverlies leidde”, analyseerde Verhanneman. “In de derby bleef die terugval uit wat naar onze eerste driesetter leidde.”

(HB – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier