Coach Vanmedegael profiteerde ervan om tussen het Europese stuntwerk van woensdag in Fiedrichshafen en de belangrijke thuiswedstrijd in de Champions League van dinsdag tegen het Poolse Kedzierzyn enkele basispionnen te laten rusten. Zo kwam Van Schie tegen zijn oud-ploeg op de receptie/hoek voor Fragkos, Norman verving van meetaf aan opposiet Tuerlinckx.

Knack profiteert van onzuiverheden

Dat liep overigens vlot. Gent mocht die eerste beurt wel 4-7 voor komen, maar Van Schie en Coolman zorgden ervoor dat de bordjes rap naar 10-7 gekeerd werden. Dichter dan twee punten kwamen de bezoekers die eerste set niet meer. Bij 22-20 profiteerde Knack van bezoekende onzuiverheden om op setbal te komen, die Norman met een ace verzilverde.

Zelfde scenario zowat de eerste herneming, waarbij Gent wel verdienstelijk via vooral Ahyi tot 6-6 gelijke tred hield. Tot Coolman in het blok niet meer te passeren was. Hij plaatste over heel de partij vijf counterende bloks, en ook aanvallend de vele sollicitaties dankbaar afwerkte naar 16-9. Set gespeeld.

Weinig geconcentreerd

In de setslot kwamen Depovere en Desmet nog even in. Norman blokte het setpunt bij elkaar, Gent snoepte die eerste af, maar met een foute Gentse service stond de 25-17 op het bord.

De derde beurt opende Knack te weinig geconcentreerd en stond direct 2-6 achter. Roeselare kreeg die achterstand niet meer gedicht, want Vandecaveye en Ahyi scoorden slag op keer. Bij 10-14 kwam Fragkos zijn plaats weer innemen, maar op de side out ging Gent naar 15-20. Bij 14-19 kwam Tuerlinckx weer in de ploeg.

Basiszes op het veld

Toch bleef Gent tot 21-24 leiden. In een enerverend setslot snoepte Knack eerst twee setballen af, kwam zelf 25-24 voor omdat Ahyi buiten mokerde, maar kon die wedstrijdbal niet naar de 3-0 omzetten. Uiteindeljik bleef Gent met 27-29 op een foute aanval van Fragkos in de wedstrijd.

De vierde beurt stond bij Roeselare weer de basiszes op het veld. Jansen Vandoorn counterde Ahyi blokkend wat de 8-3 op het bord bracht en die bonus werd niet meer echt bedreigd. Knack trok gedecideerd naar het setslot waarbij Verhanneman van achter de driemeterlijn de wedstrijdbal verzilverde naar 25-16.

Coach Vanmedegael profiteerde ervan om tussen het Europese stuntwerk van woensdag in Fiedrichshafen en de belangrijke thuiswedstrijd in de Champions League van dinsdag tegen het Poolse Kedzierzyn enkele basispionnen te laten rusten. Zo kwam Van Schie tegen zijn oud-ploeg op de receptie/hoek voor Fragkos, Norman verving van meetaf aan opposiet Tuerlinckx.Dat liep overigens vlot. Gent mocht die eerste beurt wel 4-7 voor komen, maar Van Schie en Coolman zorgden ervoor dat de bordjes rap naar 10-7 gekeerd werden. Dichter dan twee punten kwamen de bezoekers die eerste set niet meer. Bij 22-20 profiteerde Knack van bezoekende onzuiverheden om op setbal te komen, die Norman met een ace verzilverde.Zelfde scenario zowat de eerste herneming, waarbij Gent wel verdienstelijk via vooral Ahyi tot 6-6 gelijke tred hield. Tot Coolman in het blok niet meer te passeren was. Hij plaatste over heel de partij vijf counterende bloks, en ook aanvallend de vele sollicitaties dankbaar afwerkte naar 16-9. Set gespeeld.In de setslot kwamen Depovere en Desmet nog even in. Norman blokte het setpunt bij elkaar, Gent snoepte die eerste af, maar met een foute Gentse service stond de 25-17 op het bord.De derde beurt opende Knack te weinig geconcentreerd en stond direct 2-6 achter. Roeselare kreeg die achterstand niet meer gedicht, want Vandecaveye en Ahyi scoorden slag op keer. Bij 10-14 kwam Fragkos zijn plaats weer innemen, maar op de side out ging Gent naar 15-20. Bij 14-19 kwam Tuerlinckx weer in de ploeg.Toch bleef Gent tot 21-24 leiden. In een enerverend setslot snoepte Knack eerst twee setballen af, kwam zelf 25-24 voor omdat Ahyi buiten mokerde, maar kon die wedstrijdbal niet naar de 3-0 omzetten. Uiteindeljik bleef Gent met 27-29 op een foute aanval van Fragkos in de wedstrijd.De vierde beurt stond bij Roeselare weer de basiszes op het veld. Jansen Vandoorn counterde Ahyi blokkend wat de 8-3 op het bord bracht en die bonus werd niet meer echt bedreigd. Knack trok gedecideerd naar het setslot waarbij Verhanneman van achter de driemeterlijn de wedstrijdbal verzilverde naar 25-16.