De eerste beurt was Roeselare wel dicht bij setverlies maar won het met 26-24. Knack kwam daarna nooit meer in de problemen en verdubbelde met 25-18, om met 25-22 af te ronden.

Knack-coach Vanmedegael stuurde zijn basiszes op het parket met Van Hirtum en Verhanneman op de hoeken, Van de Velde en Coolman als centrumspelers met Tuerlinckx als opposite en Walsh die voor de distributie instond.Dejonckheere was de libero van dienst. Van Hirtum moest evenwel bij 6-5 licht geblesseerd vervangen worden door Holt en zou niet meer aantreden. Guibertin ging voluit zijn kans die eerste set en kon die 6-5 naar 7-10 en 13-16 omzetten. Zowel Tuerlinckx als Verhanneman scoorde immers na dat prille wedstrijdbegin niet meer en bij Guibertin scoorde Knight geregeld. Tuerlinckx kon wel nog naar 16-17 milderen maar bij 16-20, die er kwam na een misverstand in receptie tussen Dejonckheere en Verhanneman, zag het er toch even belabberd uit voor Knack want ook Holt raakte maar niet op dreef. Al een geluk dat Walsh zijn middenspelers Coolman en Van de Velde succesvol aanspeelde en dat zij bovendien ook blokkend counterden. Want met Van de Velde aan het net die twee keer blokkend counterde en Verhanneman die scoorde van achter de drie meter, kwam Knack op 20-20. Tuerlinckx zag een plaatsbal buiten zwaaien maar Van de Velde blokte de 21-21 op het bord, en nadat Knight Guibertin 21-22 sloeg, was het Van de Velde die aanvallend de bordjes weer gelijkhing. Vanop de servicelijn sloeg hij bij 23-23 de eerste Roeselaarse setbal op het bord, Tuerlinckx zorgde bij 24-24 voor de tweede en die werd door Verhanneman verzilverd naar 26-24. Knack bibberde wel even maar bleef stoïcijns kalm voor die eerste deelwinst gaan.

De eerste herneming liet Knack alle onzuiverheden achterwege, Holt was duidelijk ingespeeld en van 4-4 trok Knack autoritair door naar 20-14. Bij Guibertin lukte aanvallend maar weinig meer en bij Roeselare misten Verhanneman en Tuerlinckx omzeggens niets. Guibertin kon in het setslot nog wel even milderen maar dichter dan 25-18 kwamen de bezoekers niet.

De derde beurt kende zowat het zelfde scenario al duurde het tot 14-12 vooraleer Knack de kloof uitdiepte naar 19-13 en 21-15. Guibertin kwam via Knight en Korotkov nog terug tot 24-22, maar daarna maakte Roeselare de wedstrijd af.

Zondagmorgen reist Knack af naar Ankara waar dinsdag om 15 uur onze tijd de eerste wedstrijd in de poulefase van de Champions League wordt afgewerkt tegen Halkbank Ankara.

(HB)

De eerste beurt was Roeselare wel dicht bij setverlies maar won het met 26-24. Knack kwam daarna nooit meer in de problemen en verdubbelde met 25-18, om met 25-22 af te ronden.Knack-coach Vanmedegael stuurde zijn basiszes op het parket met Van Hirtum en Verhanneman op de hoeken, Van de Velde en Coolman als centrumspelers met Tuerlinckx als opposite en Walsh die voor de distributie instond.Dejonckheere was de libero van dienst. Van Hirtum moest evenwel bij 6-5 licht geblesseerd vervangen worden door Holt en zou niet meer aantreden. Guibertin ging voluit zijn kans die eerste set en kon die 6-5 naar 7-10 en 13-16 omzetten. Zowel Tuerlinckx als Verhanneman scoorde immers na dat prille wedstrijdbegin niet meer en bij Guibertin scoorde Knight geregeld. Tuerlinckx kon wel nog naar 16-17 milderen maar bij 16-20, die er kwam na een misverstand in receptie tussen Dejonckheere en Verhanneman, zag het er toch even belabberd uit voor Knack want ook Holt raakte maar niet op dreef. Al een geluk dat Walsh zijn middenspelers Coolman en Van de Velde succesvol aanspeelde en dat zij bovendien ook blokkend counterden. Want met Van de Velde aan het net die twee keer blokkend counterde en Verhanneman die scoorde van achter de drie meter, kwam Knack op 20-20. Tuerlinckx zag een plaatsbal buiten zwaaien maar Van de Velde blokte de 21-21 op het bord, en nadat Knight Guibertin 21-22 sloeg, was het Van de Velde die aanvallend de bordjes weer gelijkhing. Vanop de servicelijn sloeg hij bij 23-23 de eerste Roeselaarse setbal op het bord, Tuerlinckx zorgde bij 24-24 voor de tweede en die werd door Verhanneman verzilverd naar 26-24. Knack bibberde wel even maar bleef stoïcijns kalm voor die eerste deelwinst gaan.De eerste herneming liet Knack alle onzuiverheden achterwege, Holt was duidelijk ingespeeld en van 4-4 trok Knack autoritair door naar 20-14. Bij Guibertin lukte aanvallend maar weinig meer en bij Roeselare misten Verhanneman en Tuerlinckx omzeggens niets. Guibertin kon in het setslot nog wel even milderen maar dichter dan 25-18 kwamen de bezoekers niet.De derde beurt kende zowat het zelfde scenario al duurde het tot 14-12 vooraleer Knack de kloof uitdiepte naar 19-13 en 21-15. Guibertin kwam via Knight en Korotkov nog terug tot 24-22, maar daarna maakte Roeselare de wedstrijd af.Zondagmorgen reist Knack af naar Ankara waar dinsdag om 15 uur onze tijd de eerste wedstrijd in de poulefase van de Champions League wordt afgewerkt tegen Halkbank Ankara.(HB)