Knack boekt moeizame 3-1-zege tegen Haasrode

© (Foto VDB)
Redactie KW

Dat Knack Roeselare de volle puntenwinst thuis hield tegen het voorlaatst geklasseerde Haasrode-Leuven is de logica zelf. Maar een walk-over werd het geenszins.

Knack won de eerste set met 25-21. Haasrode, zeg maar Van Walle, stelde met omgekeerde cijfers gelijk als Knack maar op de valreep in set drie met 26-24 verdubbelde. De vierde beurt sleurde Tuerlinckx als een echte kapitein zijn team naar de 25-20-winst.

Steven Vanmedegael wijzigde zijn basisopstellng in die zin dat centrumspeler Coolman vervangen werd door Fasteland. Van de Velde speelde als tweede middenman en Van Hirtum en Verhanneman op de receptie/hoek, Tuerlinckx was opposite en Walsh de spelverdeler met Dejonckheere als libero.

Knack schoot overigens razendsnel uit de startblokken. Te rap alvast voor Haasrode dat 11-4 achter kwam de inleidende beurt. Maar van dan af gleed de servicedruk weg bij Knack, lieten enkele vaste receptiemannen zich verrassen en bij Haasrode kreeg spelverdeler Verhelst daardoor de nog maar bij de groep gekomen Gert Van Walle aan het kanon. Haasrode dichtte naar 16-15 maar Fasteland kon met twee smashes en een blok de 20-16 op het bord krijgen. Van Walle dichtte op zijn eentje nog wel naar 24-21 maar Haasrode ging dan serverend en in de afwerking in de fout naar 24-21 als van de Velde een foute receptie meedogenloos afstrafte naar de 25-21 deelwinst.

Maar daarmee was voorlopig het beste gezien van Knack dat de twee volgende sets onvoldoende opslagdruk gaf waardoor Haasrode probleemloos Van Walle in stelling kon brengen en die profiteerde daar optimaal van. Knack kwam wel nog 3-1 voor de eerste herneming maar Haasrode nam over naar 9-10 en bij 18-18 scoorde Van Walle drie keer op rij van achter de driemeterlijn naar 18-21 als Huysegoms met een ace de 18-22 vastlegde als intro naar de 21-25 gelijkmakende set.

De derde beurt nam Haasrode direct de leiding en zou die niet meer afstaan tot 23-24. Met weer Van Walle serverend – hij vond twee keer een Dejonckheere in gebreke bij 9-9 en daarvoor moet je al uitstekend serveren – werd het 9-12 en die achterstand bleef tot de 19-22 op het bord. Knack dicht bij puntenverlies maar Verhanneman en Van de Velde, met een ace, sleurden Knack bij 22-22 langszij als Christiaens bij Haasrode out sloeg naar 23-22. Van Walle mokerde naar 23-23, Peters counterde Tuerlinckx blokkend naar 23-24 maar de ingekomen Pavelka serveerde die setbal voor de verdubbeling out. Met een lucky-ace doodvallend via de netrand kon Walsh de setbal naar Roeselaarse kant halen als Coolman die blokkend op Peters verzilverde.

Heel Roeselare herademde en de vierde beurt leek Knack bij 16-12 na twee aanvallen van Verhanneman wel op weg naar de volle winst. Haasrode remonteerde wel nog naar 16-15 door Roeselaarse slordigheden. Maar dan vond Tuerlinckx zijn beste slagarm weer, scoorde bij 16-15 drie keer op rij in de afwerking naar 19-15. En als Haasrode een 21-17 nog leek te bedreigen, scoorde hij weer drie punten op rij met eerst twee aanvallen en met een ace naar 24-19. Van Walle snoepte dat wedstrijdpunt wel nog af maar Walsh verzilverde uit tweede hand het tweede wedstrijdpunt naar 25-20.

Door bezoekend coach Eyckmans werd libero Stijn Dejonckheere uitgeroepen tot ‘Star of the Game’.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier