De bezoekers met toch Van Walle en Baetens naast spelverdeler Cosemans in de ploeg kreeg nooit een poot in de wedstrijd en leverde een heel bleke partij af. Of was Knack zoveel sterker? De thuisspelers kwamen alvast heel gretig aan de opslag met Fasteland die de voorkeur kreeg op Huhmann als tweede middenman naast Coolman.

Knack ging overigens furieus van start en de nochtans zware openingsservice van Van Walle werd prima gestopt waarna D'Hulst Tuerlinckx aan het werk zette die niet miste en ook verdubbelde. Coolman serveerde venijnig en de bezoekers konden uit zes sollicitaties niet één punt scoren. Meteen was de toon gezet. Zowel Verhanneman als Fragkos volgden dat aanvallende voorbeeld van hun kapitein, de bezoekers werden die eerste beurt vier keer blokkend gecounterd. Haasrode scoorde aanvallend slechts vijf punten die eerste set waarbij vier keer Baetens en één keer de ingevallen Peeters. Van Walle sloeg out of werd uitverdedigd en een ook verdedigend heel wat recupererend Knack ging van 10-2 via 20-10 naar eerste deelwinst (25-15).

Lees verder onder de foto

Haasrode-Leuven botste regelmatig op een sterk blok, hier Tuerlinckx en Fasteland., foto Bart
Haasrode-Leuven botste regelmatig op een sterk blok, hier Tuerlinckx en Fasteland. © foto Bart

De eerste herneming leek Haasrode even de bakens te kunnen verzetten en klampte aan tot 7-6. Maar Knack bleef met renderend servicewerk uitpakken, counterde vijf keer blokkend en bleef secuur uitverdedigen. Bezoekend coach Eyckmans wisselde spelverdeler Cosemans voor Blondeel maar dat bracht geen soelaas. De bezoekende aanvallers doken geregeld voor een drieblok op en dat was niet te passeren of dwong de aanvallers in de fout. Verhanneman mokerde van achter de driemeterlijn de 18-9 op het bord en Van Walle die in het setbegin wel scoorde bleef monddood. Ook Baetens werd een paar keer afgeblokt en Knack ging moeiteloos naar de 25-16 verdubbeling.

D'Hulst Star of the Game

In de derde beurt bleef D'Hulst, die uitgeroepen werd tot Star of the Game, heel gevarieerd zijn aanvallers bedienen en de automatismen met Coolman deden de handen geregeld op elkaar gaan bij de supporters. Weeral bij 8-6 maakte Knack het verschil naar 16-10 en 20-12 want domineerde weer in alle spelonderdelen. Roeselare ging nu wel wat te driest tewerk vanop de servicelijn en dat resulteerde in zes missers.

Lees verder onder de foto

Matthijs Verhanneman verzilverde de tweede matchbal., foto Bart
Matthijs Verhanneman verzilverde de tweede matchbal. © foto Bart

Bij Haasrode werd Van Walle zelfs naar de kant geroepen maar de wisselspelers konden het tij niet keren. Bij 23-15 duurde het wel even eer beslecht werd omdat Fragkos even in de fout ging. Bij 23-18 mokerde hij wel de matchbal op het bord maar serveerde die in het net. Geen nood evenwel, want Verhanneman verzilverde de tweede matchbal overtuigend naar 25-19.

Volgende zaterdag ontvangt Knack de aartsrivalen uit Maaseik voor de zoveelste clasico. (RBD)

De bezoekers met toch Van Walle en Baetens naast spelverdeler Cosemans in de ploeg kreeg nooit een poot in de wedstrijd en leverde een heel bleke partij af. Of was Knack zoveel sterker? De thuisspelers kwamen alvast heel gretig aan de opslag met Fasteland die de voorkeur kreeg op Huhmann als tweede middenman naast Coolman. Knack ging overigens furieus van start en de nochtans zware openingsservice van Van Walle werd prima gestopt waarna D'Hulst Tuerlinckx aan het werk zette die niet miste en ook verdubbelde. Coolman serveerde venijnig en de bezoekers konden uit zes sollicitaties niet één punt scoren. Meteen was de toon gezet. Zowel Verhanneman als Fragkos volgden dat aanvallende voorbeeld van hun kapitein, de bezoekers werden die eerste beurt vier keer blokkend gecounterd. Haasrode scoorde aanvallend slechts vijf punten die eerste set waarbij vier keer Baetens en één keer de ingevallen Peeters. Van Walle sloeg out of werd uitverdedigd en een ook verdedigend heel wat recupererend Knack ging van 10-2 via 20-10 naar eerste deelwinst (25-15).Lees verder onder de fotoDe eerste herneming leek Haasrode even de bakens te kunnen verzetten en klampte aan tot 7-6. Maar Knack bleef met renderend servicewerk uitpakken, counterde vijf keer blokkend en bleef secuur uitverdedigen. Bezoekend coach Eyckmans wisselde spelverdeler Cosemans voor Blondeel maar dat bracht geen soelaas. De bezoekende aanvallers doken geregeld voor een drieblok op en dat was niet te passeren of dwong de aanvallers in de fout. Verhanneman mokerde van achter de driemeterlijn de 18-9 op het bord en Van Walle die in het setbegin wel scoorde bleef monddood. Ook Baetens werd een paar keer afgeblokt en Knack ging moeiteloos naar de 25-16 verdubbeling.In de derde beurt bleef D'Hulst, die uitgeroepen werd tot Star of the Game, heel gevarieerd zijn aanvallers bedienen en de automatismen met Coolman deden de handen geregeld op elkaar gaan bij de supporters. Weeral bij 8-6 maakte Knack het verschil naar 16-10 en 20-12 want domineerde weer in alle spelonderdelen. Roeselare ging nu wel wat te driest tewerk vanop de servicelijn en dat resulteerde in zes missers. Lees verder onder de fotoBij Haasrode werd Van Walle zelfs naar de kant geroepen maar de wisselspelers konden het tij niet keren. Bij 23-15 duurde het wel even eer beslecht werd omdat Fragkos even in de fout ging. Bij 23-18 mokerde hij wel de matchbal op het bord maar serveerde die in het net. Geen nood evenwel, want Verhanneman verzilverde de tweede matchbal overtuigend naar 25-19.Volgende zaterdag ontvangt Knack de aartsrivalen uit Maaseik voor de zoveelste clasico. (RBD)