Philippe De Cock kwam als jonge heel talentvolle receptie-hoekspeler in het seizoen 1986-1987 bij Knack Roeselare in de kern. Hij zou er vijf seizoenen blijven. Hij maakte deel uit van een talentvolle groep waarin ondermeer ook Walter Engelen, Yves Dehaene, Premsyl Blaha, Danny Sannen, Jacky Vermeulen en Geert Dejonghe hoorden. Samen met hen sloeg hij in het seizoen 1988-1989 een eerste nationale titel en beker voor Knack Roeselare in de hoogste volleybalafdeling bijeen.

In die periode kende hij Pavel Tresnak en Petr Kop als trainer-coach. Na zijn Knack-periode was hij als speler nog actief bij VC Lennik en Rembert Torhout. Hij liet daarna het volleybal nooit los een maakte de jongste jaren deel uit van de adviesraad van Liga A-ploeg Caruur Gent.

Knack Vollley Roeselare deelt bij dit te vroege afscheid zijn medeleven met zijn echtgenote, kinderen en ouders. (RB)

Philippe De Cock kwam als jonge heel talentvolle receptie-hoekspeler in het seizoen 1986-1987 bij Knack Roeselare in de kern. Hij zou er vijf seizoenen blijven. Hij maakte deel uit van een talentvolle groep waarin ondermeer ook Walter Engelen, Yves Dehaene, Premsyl Blaha, Danny Sannen, Jacky Vermeulen en Geert Dejonghe hoorden. Samen met hen sloeg hij in het seizoen 1988-1989 een eerste nationale titel en beker voor Knack Roeselare in de hoogste volleybalafdeling bijeen. In die periode kende hij Pavel Tresnak en Petr Kop als trainer-coach. Na zijn Knack-periode was hij als speler nog actief bij VC Lennik en Rembert Torhout. Hij liet daarna het volleybal nooit los een maakte de jongste jaren deel uit van de adviesraad van Liga A-ploeg Caruur Gent. Knack Vollley Roeselare deelt bij dit te vroege afscheid zijn medeleven met zijn echtgenote, kinderen en ouders. (RB)