Algemeen directeur Dirk Specenier van Knack Volley Roeselare bevestigde zaterdagavond het nieuws. "De liga heeft deze moeilijke beslissing vandaag moeten nemen", klinkt het. "Wij waren geen vragende partij en hadden liever de competitie afgewerkt, maar blijkbaar was dat niet meer mogelijk. Er is nog geen duidelijkheid over wanneer we opnieuw kunnen spelen. Bovendien moet er bij de opmaak van de kalender rekening gehouden worden met een aantal factoren. Het is jammer, maar we moeten er ons bij neerleggen. De gezondheid gaat voor."

De trainingsactiviteiten in Roeselare waren deze week al gestaakt.

Met deze maatregel reageert de bond op de uitzonderlijke situatie ten gevolge van de pandemie van het coronavirus. "Menselijke morele waarden primeren boven economische of sportieve belangen. In bepaalde clubs mag er niet meer getraind worden tot 19 april. In andere moeten of willen de buitenlandse spelers zo snel mogelijk terug bij hun familie zijn. Het Kampioenschap eind april hervatten zonder competitievervalsing is dan ook praktisch onmogelijk. De Liga Clubs hebben gekozen voor zekerheid boven onzekerheid, voor burgerschap boven eigenbelangen", aldus Philippe Boone van de Volleyliga.

"Symbolisch zou er voor dit seizoen geen kampioenstitel uitgereikt en geen ranking opgemaakt worden. Omdat de competitieformule op die manier in elkaar zit dat enkel diegene die de eindmeet bereikt, na verschillende fases, de titel krijgt. Maar ook om seizoen 2019-2020 nooit te vergeten. De Liga zal in goede verstandhouding met de Federatie en afwachtend wat de CEV zal beslissen, afspreken hoe de Europese tickets zullen verdeeld worden. In de sport is dit van groot belang, voor ons als vaandeldragers van het Belgisch Volleybal, is dit vandaag secundair.

Pijn in het hart

Het is met pijn in het hart dat die beslissing genomen wordt, en wij denken ook aan onze spelers, die normaal al geen hoge lonen verdienen, en hiermede tijdelijk werkloos worden. Elke club zal hiervoor de nodige aandacht hebben. Na deze crisis willen we terug leven en enthousiasme in onze sport blazen. Hiervoor zullen zij de solidariteit van fans en sponsors nodig hebben om terug van start te gaan", aldus Boone.

© MP

Knack Roeselare is dus voor het derde jaar op rij geen landskampioen maar zal allicht toch een Champions Leagueticket bemachtigen. Kapitein Hendrik Tuerlinckx zit met een dubbel gevoel. "Volksgezondheid komt op de eerste plaats maar iedereen weet dat wij dit seizoen de sterkste ploeg hadden. Helaas zien we dat niet beloond met een titel."

Menen zal naar alle waarschijnlijkheid geen Europees spelen volgend seizoen. De club plant in mei wel nog een eindeseizoensfeestje als de coronacrisis voorbij is.

Het is nog onduidelijk wat er in de lagere reeksen zal gebeuren. Een moeilijke afweging want daar staat er ook nog een grondige hervorming op de planning.

(TD/MPM)

Algemeen directeur Dirk Specenier van Knack Volley Roeselare bevestigde zaterdagavond het nieuws. "De liga heeft deze moeilijke beslissing vandaag moeten nemen", klinkt het. "Wij waren geen vragende partij en hadden liever de competitie afgewerkt, maar blijkbaar was dat niet meer mogelijk. Er is nog geen duidelijkheid over wanneer we opnieuw kunnen spelen. Bovendien moet er bij de opmaak van de kalender rekening gehouden worden met een aantal factoren. Het is jammer, maar we moeten er ons bij neerleggen. De gezondheid gaat voor."De trainingsactiviteiten in Roeselare waren deze week al gestaakt.Met deze maatregel reageert de bond op de uitzonderlijke situatie ten gevolge van de pandemie van het coronavirus. "Menselijke morele waarden primeren boven economische of sportieve belangen. In bepaalde clubs mag er niet meer getraind worden tot 19 april. In andere moeten of willen de buitenlandse spelers zo snel mogelijk terug bij hun familie zijn. Het Kampioenschap eind april hervatten zonder competitievervalsing is dan ook praktisch onmogelijk. De Liga Clubs hebben gekozen voor zekerheid boven onzekerheid, voor burgerschap boven eigenbelangen", aldus Philippe Boone van de Volleyliga."Symbolisch zou er voor dit seizoen geen kampioenstitel uitgereikt en geen ranking opgemaakt worden. Omdat de competitieformule op die manier in elkaar zit dat enkel diegene die de eindmeet bereikt, na verschillende fases, de titel krijgt. Maar ook om seizoen 2019-2020 nooit te vergeten. De Liga zal in goede verstandhouding met de Federatie en afwachtend wat de CEV zal beslissen, afspreken hoe de Europese tickets zullen verdeeld worden. In de sport is dit van groot belang, voor ons als vaandeldragers van het Belgisch Volleybal, is dit vandaag secundair.Het is met pijn in het hart dat die beslissing genomen wordt, en wij denken ook aan onze spelers, die normaal al geen hoge lonen verdienen, en hiermede tijdelijk werkloos worden. Elke club zal hiervoor de nodige aandacht hebben. Na deze crisis willen we terug leven en enthousiasme in onze sport blazen. Hiervoor zullen zij de solidariteit van fans en sponsors nodig hebben om terug van start te gaan", aldus Boone.Knack Roeselare is dus voor het derde jaar op rij geen landskampioen maar zal allicht toch een Champions Leagueticket bemachtigen. Kapitein Hendrik Tuerlinckx zit met een dubbel gevoel. "Volksgezondheid komt op de eerste plaats maar iedereen weet dat wij dit seizoen de sterkste ploeg hadden. Helaas zien we dat niet beloond met een titel."Menen zal naar alle waarschijnlijkheid geen Europees spelen volgend seizoen. De club plant in mei wel nog een eindeseizoensfeestje als de coronacrisis voorbij is. Het is nog onduidelijk wat er in de lagere reeksen zal gebeuren. Een moeilijke afweging want daar staat er ook nog een grondige hervorming op de planning. (TD/MPM)