Clasico Knack Volley – Greenyard Maaseik op zaterdag 31 oktober

Fragkos, Deroey, Van Schie en Verhanneman mogen volgend weekend opnieuw aan de slag. © VDB
Redactie KW

Het volleybal in de EuroMillions Volley League, de Liga A, hervat volgend weekend. De Liga had een uitzondering gevraagd op het verbod van indoor sporten. Daardoor kunnen de trainingen met contact en de competitie in het profvolleybal verdergezet worden.

Zowel de virologen als de federale coronacommisaris beoordeelden het voorgelegde algemeen én testingsprotocol met een positief resultaat. De Liga verkeeg deze uitzondering met als motivatie dat de EuroMillions Volley League zich onderscheidt als competitie omwille van volgende redenen: de competitie geeft recht op Europese tickets. De Liga is een erkende werkorganisatie bij het Paritair Comité 223. De infrastructuur wordt op de wedstrijddag exclusief voorzien voor de profclub en er werd door de Ligaleden een eigen testprotocol uitgewerkt.

Met begeleiding van de experten van Mensura en in permanent overleg met de Pro Basketball League hebben de professionele clubs maandenlang gewerkt aan het opstellen van een generiek COVID-19 protocol dat heeft geleid tot deze uitzondering. Voor elke zaal waarin de competitie gespeeld wordt, werd een specifiek protocol overlegd met de lokale overheden om maximaal de veiligheid te kunnen garanderen en opdat de competitie verder zou kunnen doorgaan.

Zonder publiek

Tot 19 november moet dat wel nog zonder publiek gebeuren. Als de federale overheid zijn fiat geeft om na die datum publiek toe te laten, kan dat weer volgens het opgemaakte protocol.

Zaterdag 31 oktober ontvangt Knack Roeselare om 20.30 uur aartsrivaal Greenyard Maaseik. Decospan Menen ontvangt Waremme en vervroegde het modale aanvangsuur naar 19.30 uur.

(RB/ foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier