Amerikaan George Huhmann vervolledigt Knack-kern 20-21

George Huhmann koos bewust voor Roeselare. © Knack Volley Roeselare
Redactie KW

Met de 22-jarige en 2,12 m grote Amerikaanse middenman George Huhmann haalde Knack een vervanger voor de Canadees Jansen Vandoorn. Huhmann komt over van de Princeton University. Het is meteen een eerste buitenlands avontuur van de EIVA Player of the Year 2019.

Talentvol is de jonge George Huhmann zeker want hij werd het afgelopen seizoen opgenomen in het Team Roster van de Amerikaanse nationale ploeg naast kleppers als Matthew Anderson, Aaron Russell en Micah Christeson. Zijn grote volleybalvoorbeelden zijn de centrumspelers Max Holt en David Smith.

Verdere ontwikkeling

George Huhmann onderschreef een contract voor één seizoen met optie op een tweede. Er was ook interesse van Berlijn, het Franse Chaumont Volleyball en andere Europese toppers. Hij koos evenwel voor Knack op aanraden van zijn manager én de trainer van de Amerikaanse nationale ploeg omwille van de bijzondere aandacht voor zijn verdere opleiding en ontwikkeling die hij bij Roeselare zal krijgen. Dat is dan een pluim voor T1 Steven Vanmedegael en de technische staf.

Bij Knack deelt Huhmann de middenpositie met Pieter Coolman en Rune Fasteland. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier