Knack Volley zoekt vooral wedstrijdritme in Champions League

©Jo Naert GF
©Jo Naert GF
Redactie KW

Tussen zijn zesde bekerfinalekwalificatie op rij en de uitgestelde competitiewedstrijd tegen Lindemans Aalst, die beslissend wordt voor beide teams, staat voor Knack Volley het tweede Champions League tornooi van dit seizoen gepland.

Het volledige team, met inbegrip van zijn Amerikaanse middenman George Huhmann, steeg zondagavond op vanuit Brussel Nationaal richting Milaan, van waaruit nog een busreis van zo’n twee uur naar Modena volgde.

Met tegenstanders Verva Warszawa Orlen Paliwa, Kuzbass Kemerovo en Leo Shoes Modena uit volleyballanden Polen, Rusland en Italië wist Knack Volley al bij de loting dat er dit seizoen wellicht weinig te rapen zou vallen in zijn 19de Champions League campagne.

“Even rees er nog hoop toen Knack Volley het eerste tornooi in eigen huis mocht organiseren maar het verwachte thuisvoordeel smolt als sneeuw voor de zon toen in december duidelijk werd dat door de strenge covid-19-maatregelen alle wedstrijden in een lege Tomabelhal dienden afgewerkt te worden”, blikt persverantwoordelijke Johan Eeckhout terug in een persbericht.

Onzekere periode

“In zijn matchen tegen de Poolse en Russische toppers Warszawa en Kemerovo moest Knack Volley tweemaal de wet van de sterkste ondergaan en kon het slechts flitsen van zijn kunnen tentoonspreiden. Tegen het tot dan ongeslagen Leo Shoes Modena acteerde het team van coach Steven Vanmedegael wel op Champions League niveau maar uiteindelijk gaf de individuele klasse van topspelers als Micah Christenson, Dragan Stankovic, Daniele Lavia en libero Jénia Grebennikov de doorslag met een spijtige 2-3 nederlaag voor Knack als gevolg”, gaat Eeckhout verder.

“Knack Volley komt uit een heel onzekere periode nadat ook in Roeselare, waar de spelers al maanden aan een stuk de strenge maatregelen respecteerden, het coronavirus zwaar toesloeg. Met spelers Hendrik Tuerlinckx, Stijn D’Hulst, Andreas Fragkos, Pieter Coolman en George Huhmann, testte half januari het volledige basisteam, op Matthijs Verhanneman en libero Dennis Deroey na, positief.”

Wedstrijdritme opdoen

Johan Eeckhout vervolgt: “De noodzakelijke quarantaineperiode die hierop volgde, duurde voor een aantal spelers langer dan verhoopt. Het tweede Champions League tornooi, met drie zware wedstrijden op evenveel dagen, komt voor hen ongetwijfeld te vroeg. Maar Knack Volley heeft met Sander Depovere, Michiel Ahyi, Stijn van Schie, Rune Fasteland en talentboy Mathijs Desmet nog heel wat kwaliteit in huis om dit gemis op te vangen. Dit bewezen deze spelers ondertussen overduidelijk in de thuiswedstrijden tegen Menen en Achel.”

“Enerzijds heeft Knack Volley niet veel meer te zoeken in de Champions League omdat het reeds uitgeschakeld is voor de volgende ronde. Anderzijds wil het in de komende drie topmatchen zoveel mogelijk wedstrijdritme opdoen voor de komende drukke periode in de Belgische competitie. Mocht Knack Volley zijn Europees verhaal kunnen afsluiten met minstens één overwinning dan zou dat een enorme vertrouwensboost kunnen geven aan het team”, besluit de persverantwoordelijke.

(xcom)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.