Knack Volley verslaat Aalst in drie sets

Matthijs Verhanneman (links) speelde een toppartij.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Matthijs Verhanneman (links) speelde een toppartij.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Knack Roeselare blijft ook na de verplaatsing naar Lindemans Aalst, de uitgestelde vijfde speeldag van de competitie was dat, ongeslagen en met maar één verliespunt op kop van de klassering. Knack domineerde de eerste twee sets met respectievelijk 19-25 en 20-25 winst. In set drie leverde Aalst meer weerwerk maar bij 14-14 nam Knack weer de controle over om met 20-25 niet meer verontrust te worden.

Roeselare-coach Vanmedegael opende met Fasteland in het midden die in Haasrode al knap was ingevallen voor Huhmann en gaf verder het vertrouwen aan de gewone basisploeg. Bij Aalst kon coach Devoghel niet beschikken over opposiet Oprins en opteerde hij voor de Italiaan Zoppelari aan de spelverdeling waar Van Hoyweghen in de huppelhoek bleef.

Drie smashes op rij

De inleidende set opende Knack best en maakte bij 4-5 de kloof naar 9-12. Vanuit een zuivere receptie verdeelde D’Hulst gevarieerd en daarvan profiteerden vooral Verhanneman en Tuerlinckx die aanvallend niet af te stoppen waren. De thuisploeg kon wel nog naar 12-12 gelijkstellen omdat er een zeldzaam blok gezet werd en Fragkos fout serveerde waar Van de Voorde met een ace de bordjes in evenwicht sloeg. Tot Verhanneman uit zijn krammen schoot en met drie smashes op rij weer een meerpuntenkloof sloeg die via 15-20 naar eerste deelwinst leidde. Rybicki acete voor Aalst nog naar 19-23, maar serveerde daarop fout en de setbal voor Roeselare. Die trok de voor Fasteland aan de service ingekomen Desmet met een opslagpunt naar 19-25 en eerste deelwinst door.

Makkelijk naar verdubbeling

Zelfde scenario zowat de eerste herneming, met Knack dat eigenlijk rustig domineerde, Aalst wel in zijn spoor duldde maar alleen bij 14-14 via een blok op Tuerlinckx even de leiding met 15-14 moest overlaten aan de thuisploeg. Aalst klampte nog aan naar 19-19, maar dan vond Knack het welletjes. Eerst Fragkos die een sterke aanvallende partij weggaf en dan Fasteland zorgden voor de 19-23. Van de Voorde haalde nog uit naar 20-23. Maar eerst een servicemisser van de ingekomen Van Hoyweghen en dan een outaanval van de ook al ingekomen D’Heer deden Knack zonder eigen inspanning naar de 20-25 verdubbeling gaan.

Veel spektakel

Aalst probeerde de derde beurt met de inbreng van Van Hoyweghen aan de distributie en de posities één plaats terug te keren het tij te keren. Aanvankelijk ook met succes, want Lecat opende zwaar serverend en ook de blokorganisatie stond er bij Aalst. Met een blok op Coolman werd de set ingezet en als Verhanneman uit mokerde stond Aalst met een bonus van twee punten. Van Hoyweghen bereikte ook beter opposiet Smidl. Het volstond evenwel niet om die tweepuntenbonus uit te diepen en beide opponenten leidden om beurt met één punt meer op het scorebord. De wedstrijd kreeg een grotere spektakelwaarde met meerdere rally’s vanuit knappe recuperaties in de verdediging die wij de inleidende beurten misten.

Bij 14-14 scoorde Fasteland spactaculair door het midden waarna Desmet voor diezelfde Fasteland inkwam op de servicelijn en weer een opslagpunt scoorde. Tuerlinckx en Fragkos tekenden voor de 16-18 en als Verhanneman met een ace de bonus naar 16-19 bracht haakte Alst af. Onder meer door drie Aalsterse servicemissers op rij werd het 19-23. Fasteland liet zich aan het net verrassen naar 20-23, maar herstelde zelf zijn fout door de setbal te versieren die Tuerlinckx meedogenloos verzilverde naar 20-25 wedstrijdwinst.

Zaterdag reist Knack Volley naar Caruur Gent waar de kwartfinale van de nationale beker op het programma staat over één wedstrijd. (RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.