Knack Volley wint met 3-2 van Maaseik

Knack Roeselare won de classico van Maaseik met 3-2. De thuisploeg opende 25-23, werd met 21-25 en 23-25 op setachterstand gezet om met 25-17 de belle af te dwingen. Daarin kon het met 15-10 de zege veilig stellen. Knack komt meteen alleen op kop.

Javad van Maaseik met de pas onder het oog van Knack-spelers Huhmann en Fragkos. © VDB

Het werd een beklijvende, maar vooral hoogstaande partij. Doorspekt met lange rally’s en spectaculair verdedigingswerk tussen Roeselare dat teerde op zijn ervaring en automatismen tegen een newlook Maaseik waarbij alleen libero Dronkers en oud-Knackspeler Lou Kindt, die de voorkeur kreeg als opposite op Cox, in de basis van het jongste seizoen op het veld stonden.

Knack-coach Vanmedegael opteerde voor Huhmann om samen met Coolman het midden te bevolken, voor Verhanneman en Fragkos op de receptie/hoek en Tuerlinckx als hoofdaanvaller. Aan de spelverdeling D’Hulst met Deroey als libero en hofleverancier van de pasklare recepties.

Knack opende overigens furieus en leek Maaseik te overrompelen. Dat resulteerde in een 8-2 maar eer het eerste punt op het bord kwam, moest Knack in die eerste spelfase vier Limburgse aanvallen pareren voor Fragkos het eerste punt scoorde. Meteen was de spectaculaire toon gezet, want ook Maaseik recupereerde heel wat. Het kon niet beletten dat Knack 8-2 voorkwam want Coolman en Fragkos waren niet af te stoppen die beginfase.

Derde setbal

Maaseik liet dat aanvangsgeweld over zich heen gaan en kwam geleidelijk in de wedstrijd via Kindt en de Iraanse receptie/hoek Esfandiar. Hij sloeg de passes van zijn landgenoot Javad in puntengewin. Maaseik sloot bij 17-16 aan. Fragkos kon wel een geruststellende 23-20 scoren, maar weer Kindt en de ingkomen Maan brachten de bezoekers van 24-21 naar 24-23 eer Verhanneman de derde setbal verzilverde.

De eerste herneming kwam Knack wel nog 11-7 voor, maar Maaseik groeide in de wedstrijd en kwam bij 13-14 een eerste keer op het scorebord voor. Vooral de service lag aan de basis van die remonte want de Roeselaarse receptie kreunde in al zijn voegen.

Maaseik scoorde, vooral via zijn Iraniërs, zes opslagpunten en kreeg vijf punten cadeau door evenveel servicemissers van Knack. Kindt, die tegen zijn oud-ploeg niet af te stoppen was, mokerde het setpunt op het bord die Esfandiar met een ace naar de 23-25 gelijkmakende winst sloeg.

Nek-aan-nekrace

De derde beurt bleven beide ploegen, ondanks de lege banken in de tomabel-hal, sterk in elkaars vaarwater waarbij er nooit meer dan twee punten verschil op het bord kwamen, maar waarbij Knack na een tussentijdse 14-13 steeds minstens één punt en maximaal twee punten in het krijt stond. Bij 23-23 beslisten een outservice van de ingekomen Desmet en een outaanval van Huhmann de 23-25 bezoekende winst.

Toch even een aangeslagen Knack begin vierde beurt waarin een weifelende thuisploeg 3-7 achter kwam en Maaseik op weg leek naar een 1-3. Het moment voor Vanmedegael om Desmet in te brengen voor Fragkos die niet meer scoorde. De jonge lefgozer bleef overeind in het bezoekend servicegeweld en scoorde ook waarbij Roeselare de set via 8-8 naar 14-9 omsloeg.

Wedstrijdbal

Verhanneman miste niets meer. Vijf op vijf aanvallend die vierde beurt. Coolman scoorde ook net als Desmet. D’Hulster serveerde de Limburgse receptie uit verband. Een servicemisser van Kindt, desalnietemin een sterke wedstrijd, en een blok van Tuerlinckx op de weer ingekomen Maan resulteerden in 25-17 en de belle.

Desmet kreeg daarin verder het vertrouwen, maar het was vooral Tuerlinckx die niets meer miste. Hij tekende de eerste vier punten aan en scoorde bij alle zeven sollicitaties van D’Hulst. Bij 8-6 moest Maaseik afhaken. Tuerlinckx sloeg naar 13-9, Desmet tekende met een plaatsbal de eerste wedstrijdbal aan bij 14-9, waarna Tuerlinckx de tweede wedstrijdbal naar 15-10 sloeg en de winst sloeg.

Woensdag reist Knack naar Achel. Zondag 8 november staat de wedstrijd bij Waremme op het programma.

(RB/ foto BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.