https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack Volley wint 0-3 in Haasrode/Leuven en dwingt thuisvoordeel af

© gf
© gf
Redactie KW

Knack Roeselare liet zich op de laatste speeldag van de Champions Final 4 zoals verwacht niet verrassen bij Haasrode/Leuven en consolideerde met een 0-3 zege de leidersplaats én het thuisvoordeel voor de meervoudige finale. De setstanden waren 16-25, 18-25 en 21-25.

Bij Knack Roeselare was Verhanneman hersteld van zijn blessure en trainde al heel verleden week mee met de groep. Coach Vanmedegael opende dan ook met Verhanneman en Fragkos op de receptie/hoekposities.

De thuisploeg kon tot 4-4 gelijke tred houden met Knack dat dan wel een vierpuntenbonus op het bord sloeg via Tuerlinckx, Fasteland en een heel gretige Fragkos. Haasrode kon langs Baetens en Peeters wel nog even tot op twee punten dichten. Maar Knack schakelde nog een versnelling hoger naar 8-14, daarvoor tekenden zowel Coolman als Tuerlinckx met een hogere servicedruk als basis, en de eerste set was gespeeld. Coolman blokte counterend op Peeters en 16-23. Baetens mokerde out en Fasteland zette die eerste setbal om naar de 16-25 deelwinst.

De eerste herneming bleef Knack op hoog niveau acteren en Haasrode ontgooochelde niet eens. Maar toch stond het rap 4-10. Fasteland scoorde immers niet alleen aan het net met een foutloze afwerking en stevig blok, als hij op de opslaglijn kwam scoorde hij ook van daaruit twee punten. Fragkos en Tuerlinckx bleven secuur afwerken en bij 14-20 pakte Vanmedegael weer uit met zijn ondertussen met succes ingevoerde dubbele wissel. Depovere zette Haasrode vanop de opslaglijn onder druk en in het setslot zorgden zowel Verhanneman als Ahyi voor de 18-24. Een plaatselijke outservice bracht de 18-25 op het bord.

Haasrode gaf zich nog niet gewonnen de derde beurt, Roeselare achtte te vroeg de schaapjes op het droge. Van Walle en Baetens zorgden voor de 6-3. Tot Roeselare bij 9-6 de groeiende foutenlast achterwege liet, drie keer op rij counterend Peeters en Baetens terugblokte om met een servivepunt van Verhanneman op 9-10 te komen. Tuerlinckx liet ook al blokkend de 9-11 noteren. Haasrode gaf zich nog niet gewonnen, bleef maar aanklampen maar moest bij 20-20 uiteindelijk afhaken. Verhanneman verstoorde de plaatselijke spelopbouw vanaop de opslaglijn en bij 21-24 beslechtte Tuerlinckx met een aanval van achter de driemeterlijn de partij naar 21-25.

Knack Volley begint de meervoudige titelfinale tegen Maaseik zaterdag in de Tomabelhal.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.