https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack Volley wil met thuiszege tegen Maaseik optie nemen op twaalfde landstitel

Zaterdag verloor Knack nog tegen Maaseik.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Zaterdag verloor Knack nog tegen Maaseik.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Na de ontgoochelende 1-3 nederlaag tegen Maaseik zaterdag hing Knack woensdag in de Steengoed Arena bij de Limburgers met een overtuigende 0-3 zege de bordjes weer gelijk in deze meervoudige titelfinale. Wie eerst drie wedstrijden wint, is kampioen. Bij winst kan Knack woensdag in Maaseik zijn twaalfde landstitel inschrijven.

Algemeen directeur Dirk Specenier wil met Knack op termijn Greenyard Maaseik ook in het aantal titels bijbenen en dit seizoen al de kloof kleiner maken. In de bekercompetitie sloeg Knack Roeselare dit seizoen midden februari de balans met Greenyard Maaseik in evenwicht. Het klopte de Limburgers in de lege Antwerpse Lotto Arena met 3-1, meteen het veertiende nationale kleinood voor de Roeselaarnaars. Om het aantal titels gelijk te kloppen heeft Knack Volley nog een weg te gaan.

Inhaalbeweging

Maaseik koestert zestien landstitels, de Knack-teller staat daarin op elf. “Op termijn willen wij de Limburgers ook daarin evenaren”, stelt Dirk Specenier. “Om die inhaalbeweging te realiseren, halen wij dus best dit seizoen onze twaalfde titel. Slagen wij daarin niet, dan wordt die termijnambitie elk jaar moeilijker te realiseren. En ja, ik was zwaar ontgoocheld zaterdag na die zwakke prestatie met 1-3 verlies. Ook ik was ervan overtuigd dat wij, na die knappe reeks in de Champions Final 4 waarin wij met de eerste plaats ook het thuisvoordeel opeisten, klaar waren om de titel te pakken. Het was evenwel niet de eerste keer dat de ploeg de steile verwachtingen in een cruciale partij niet inloste.”

Spanning stijgt

“De spanning steeg ook binnenskamers want uiteindelijk willen wij op het einde van het seizoen prijzen pakken. De spelersgroep reageerde woensdag evenwel heel autoritair, de foutenlast die ons zaterdag nekte bleef achterwege en wij dwongen integendeel Maaseik in de fout. De druk komt nu wel weer bij de Limburgers te liggen. Als wij zaterdag in de eigen Tomabelhal bij de derde titelconfrontatie diezelfde fout niet weer maken, kunnen wij volgende week woensdag onze twaalfde titel versieren in Limburg.”

Ondertussen werkt de algemeen directeur verder aan de ploeg voor volgend seizoen. Na de contractverlenging van Verhanneman en Deroey passeert straks middenman Pieter Coolman de onderhandelingstafel. Het contract van de Griek Andreas Fragkos zou niet verlengd worden en Knack heeft al een vervanger voor hoofdaanvaller Hendrik Tuerlinckx op het oog. (RBD)

De wedstrijd Knack Volley – Greenyard Maaseik van zaterdag om 20.30 uur is live te volgen op Play Sports Telenet, Proximus, VOO en de Sporza livestream.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.