https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack Volley voor dagwinst naar Champions League-tornooi in Modena

Knack Roeselare speelde op 30 januari nog tegen Achel.© VDB
Knack Roeselare speelde op 30 januari nog tegen Achel.© VDB
Redactie KW

Van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 februari werkt Knack Volley in het Italiaanse Modena het tweede driedaagse tornooi af in het CEV Champions League-tornooi, de hoogst gewaardeerde Europese competitie op clubniveau.

Door de impact van de coronacrisis werden de poulewedstrijden niet in heen- en terugwedstrijden afgewerkt, maar in twee driedaagse tornooien. In december was Knack organisator van het eerste tornooi, het Italiaanse Modena organiseert het tweede tornooi.

“Wij zijn sowieso voor al uitgeschakeld voor de kwartfinales na dat eerste tornooi waarin wij alle wedstrijden verloren. Alleen de vijf poulewinnaars en drie beste tweedes gaan door. Wij openden ondermaats tegen het Poolse Veva Warschau ,maar tegen de Italiaanse topper Modena dwongen wij op de slotdag toch de tiebreak af en behaalden één wedstrijdpunt en speelden er op Champions League-niveau”, blikt communicatieverantwoordelijke Johan Eeckhout terug op dat tornooi.

Corona slaat toe

“Voor dat tweede tornooi komt Knack Volley dan toch wel uit een onzekere periode nadat, hoewel wij zeer strenge maatregelen hanteren, corona dan toch toesloeg in onze Knack-bubbel. Zowel Tuerlinckx als D’Hulst, Fragkos en Coolman maar ook Huhmann, of op Verhanneman en Fragkos na omzeggens heel het basteam, testte positief. De noodzakelijke quarantaineperiode die daarop volgde, duurde voor enkele spelers nog langer dan verhoopt. Maar uiteindelijk kon iedereen, ook de Amerikaan Huhmann die de bekerreturn van zaterdag nog miste, zondag in de vooravond naar Modena afreizen.”

Boost voor vertrouwen

Wat kan Knack dan nog ambiëren? “Dat tweede tornooi, met drie zware wedstrijden in evenveel dagen, zal voor de positief geteste spelers waarschijnlijk te vroeg komen. Maar wij hebben met Depovere, Ahyi, Van Schie en Fasteland om Desmet niet te vergeten, dan toch heel wat kwaliteiten in huis. Dat bewezen zij ondertussen in de thuiswedstrijden tegen Menen en Achel. Coach Vanmedegael wil in deze driedaagse de spelers zoveel mogelijk matchritme laten opdoen in functie van de bekerfinale en play-offs. En daarin zou één dagzege dan wel een enorme boost kunnen geven aan het team. (RBD)

Programma Knack Volley in Modena

Dinsdag 9 februari om 18 uur: Knack Volley – Verva Warschau.

Woensdag 10 februari om 17.30 uur: Knack Volley – Kuzbass Kemerovo.

Donderdag 11 februari: Leo Shoes Modena – Knack Volley.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.