https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack Volley Roeselare ontwijkt Europese toppers in Champions League

Knack Volley Roeselare werd in april landskampioen en kan nu met een realistische ambitie om door te stoten naar de kwartfinales de Champions League-campagne 2022 aanvatten. © VDB
Rik Bekaert

Knack Volley Roeselare kan met een realistische ambitie om door te stoten naar de kwartfinales de Champions League-campagne 2022 aanvatten. In de poulefase ontloopt Knack Volley immers de absolute Europese toppers.

Knack Volley werd ingedeeld in poule A en krijgt er als opponenten het Poolse Jastrzebski, de Duitse vice-kampioen Friedrichshaven plus een ploeg die zich via de voorrondes moet plaatsen voor de groepsfase. Welk team dat is, moet nog beslecht worden. Maar teams als het Spaanse Las Palmas, het Bulgaarse Parardzhik of het Britse London om maar enkele mogelijke ploegen te noemen, vergroten alvast de kwalificatiekansen voor de kwartfinales.

Gerdy Geleyn blikt vooruit

“Zonder de tegenstanders te minimaliseren, Jastrzebski is allesbehalve een kneusje en Friedrichshaven minstens onze evenknie, maar als je een Kedzierzyn en Italiaanse of Russische toppers kunt ontlopen, moet je met steile ambities de nieuwe Europese campagne aansnijden”, blikt support-officer Gerdy Geleyn vooruit.

De groepsfase wordt in heen- en terugwedstrijden afgewerkt. De vijf groepswinnaars en drie beste tweedes verzekeren zich van een plaats in de kwartfinales.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.