Knack Volley overvleugelt Amigos Zoersel met 0-3 in cupmatch

De kwartfinales tegen Menen worden gespeeld in heen- en terugwedstrijd waarbij de eerste confrontatie in de Roeselaarse Tomabelhal afgewerkt wordt. © iStock
Rik Bekaert

Zoals verwacht haalde Knack Volley ten nadele van eerstenationaler Amigos Zoersel in drie sets zijn ticket voor de kwartfinale tegen Decospan Menen. De setstanden 10-25, 19-25 en 14-25 illustreren de logische dominantie van Roeselare.

Knack-coach Vanmedegael gaf zowel Van Schie, Fasteland als Depovere en Gavenda volle speelgelegenheid in deze cupmatch met de vaste waarden Verhanneman, Coolman en libero Deroey die de basis vervolledigden. Dat zevental maakte de volle wedstrijd rond.

Wel een afgeladen volle zaal in Amigos Zoersel dat met een verloren vijfsetter van zaterdag tegen Antwerpen tegen de landskampioen moest optornen. Veel goede wil ook bij de Antwerpenaars maar vooral de eerste set was de thuisploeg in receptie te onzuiver waardoor Knack counterend blokte. Dat opslaggeweld leidde naar een rappe 2-7 bonus en bij de thuisploeg konden alleen een Verbruggen en Janssens voor enig aanvallend weerwerk zorgen. Fasteland bleef aan de service van 4-7 tot 4-15 en aanvallend was Verhanneman nooit af te stoppen. Hij versierde bij 9-24 de eerste setbal die Fasteland verzilverde naar 10-25 deelwinst.

Verhanneman beslissend

De eerste herneming loste Knack zijn greep, ging zelf geregeld in de fout en daar profiteerden weer een Verbruggen en Janssens van om Zoersel tot 19-20 in het spoor van Knack te houden. Knack profiteerde evenwel van meerdere opslagmissers bij Zoersel zodat het nooit echt in verlegenheid gespeeld werd. Dan vond weer Verhanneman het welletjes en hij mokerde Knack naar de 19-25 verdubbeling.

In set drie schroefde Knack die foutenlast van de tweede beurt fors terug, Van Schie volgde het aanvallend sterke voorbeeld van Verhanneman en kwam nadrukkelijk op de voorgrond. Van 4-6 ging het naar 5-12 en 10-21 waarbij de wedstrijd gespeeld was. Verhanneman sloeg de wedstrijdbal op het bord die Fasteland, knap aangespeeld door een efficiënte verdelende Depovere, direct naar totaalwinst 14-25 doorsloeg.

De kwartfinale tegen Menen wordt gespeeld op 24 november in de Roeselaarse Tomabelhal. (RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.