Knack Volley laat Waremme geen kans op deelwinst

In amper 62′ effectieve speeltijd nam Knack Volley in drie sets de maat van VBC Waremme. Na de inleidende 16-25 verdubbelde Knack met 14-25 om de derde beurt met 22-25 volle wedstrijdwinst aan te tekenen.

Matthijs Verhanneman en Matthijs Desmet. © VDB

Bij Roeselare toonde coach Vanmedegael zijn vertrouwen in heel zijn kern, want hij opende met Desmet voor Fragkos. Hij was met 24 punten de topscorer in de midweekse winst op Achel, Fasteland mocht met Coolman het centrum bevolken. Maar er kwamen nog wissels. In zoverre bij Knack bij 18-23 in de slotset maar één speler van de zogezegde basisploeg, libero Deroey, op het veld stond. In die wedstrijdfase waren Depovere de spelverdeler, Fasteland de middenspeler aan het net, opposiet Ahye en de receptie/hoekspelers Desmet en Van Schie. Deroey verving Coolman in het achterveld.

Het prille wedstrijdbegin liet die dominantie evenwel niet veronderstellen. Waremme, dat midweeks vertrouwen tankte na de 2-3 nederlaag tegen Aalst, liep via een niet af te stoppen Abinet en Zoodsma 5-1 uit. Maar Verhanneman en Tuerlinckx sleurden Knack naar 6-6 en 8-8. Met een ace van Fasteland en drie punten van Coolman, een plaatsbal, smash en blok, stond het 8-14. Deze keer scoorde Tuerlinckx wél die eerste set en Desmet, die zijn eerste aanval blokkend gecounterd zag, liet een aanvallende drie op drie optekenen.

De intro van een knappe prestatie was dat want hij werd met 16 punten topscorer. De plaatselijken daarentegen verslikten zich in een steeds groter wordende foutenlast. Bij 14-23 voerde Vanmedegael een dubbele wissel door. Depovere kwam erin voor Tuerlinckx, Ahyi kwam op het veld voor D’Hulst. Desmet tekende de eerste setbal aan, de ingekomen Ahyi kon de derde setbal naar 16-25 winst slaan.

De eerste herneming in weer de beginopstelling kon Waremme tot 6-8 aanklampen omdat Lallemand en Abinet secuur afwerkten. Maar dan was het bij de thuisploeg over. Bij Knack voerde Vanmedegael bij 9-13 diezelfde dubbele wissel van de eerste set door en Depovere verstoorde met een renderende service, hij bleef op de servicelijn van 9-13 tot 9-19, de plaatselijke spelopbouw. Hij verdeelde ook secuur waarvan Verhanneman en Desmet dankbaar gebruik maakten om Knack naar 11-23 te slaan. Verhanneman mokerde bij 13-23 de setbal op het bord en verzilverde de tweede setbal naar 14-25.

Knack ging op zijn elan door de derde beurt, waarin Tuerlinckx in de huppelhoek bleef voor Ahyi, wat niet belette dat Roeselare zomaar 0-6 voor kwam. De Roeselaarse servicedruk bleef Waremme versmachten in de goede bedoelingen en Ahye scoorde geregeld zijn puntjes. Bij 12-20 haalde Vanmedegael Verhanneman naar de kant voor Van Schie. Bij 13-22 liet Knack zich betrappen op enkele onzuiverheden in receptie, een aanvallende misser van Fasteland bracht Waremme naar 18-22. Van Schie scoorde twee keer op rij naar 19-24 en Desmet tekende van achter de driemeterlijn de 20-25 aan.

Knack blijft dus ongeslagen op kop, zaterdag staat de West-Vlaamse derby bij Menen op het programma.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.