https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack Volley gaat na de beker voluit voor titel in de play-offs

Knack won zondag nog de Beker van België.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Knack won zondag nog de Beker van België.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Met een thuiswedstrijd tegen Haasrode/Leuven opent Knack zaterdag de play-offs voor de titel. Roeselare, Maaseik, Menen en Haasrode/Leuven strijden in een minicompetitie voor de finaletickets. De Knack-bubbel hunkert naar een nieuwe titel. De twaalfde zou het zijn, de laatste en elfde dateert van het seizoen 2016-2017. Toen haalde Roeselare in vier wedstrijden de titel voor Maaseik.

In deze minicompetitie over zes wedstrijden moet Knack zijn finaleticket consolideren. Na de verloren titelfinale over vijf wedstrijden, met een 13-15 in de belle van de beslissende confrontatie op Schiervelde in het seizoen 2018-2019, hunkert Steven Vanmedegael na vijf titels als T2 naar een eerste titel als hoofdcoach van Knack. Belangrijk die bekroning? “Zeker wel. Een titel staat, net als voor een speler, altijd aardig en veelbelovend op het sportief curriculum vitae van een coach. Dat opent ook perspectieven voor de eigen volleybalcarrière en bepaalt mee hoe die verloopt.”

Snel zekerheid krijgen

Die finale halen, die wordt gespeeld door de eerste twee uit de play-offs, wordt de eerste opdracht. Al lijken die play-offs nog maar eens te resulteren in een zoveelste meervoudige finale Knack – Maaseik. “Dat zou inderdaad ook het meest logische zijn, gezien het verloop van de reguliere competitie. Maar is zeker niet zomaar vanzelfsprekend. Je zal niemand horen beweren dat Menen noch Haasrode/Leuven kansloos zijn. Het komt er voor ons op aan om zo snel als mogelijk finalezekerheid te krijgen. Je moet rekenen dat je 13 punten nodig hebt om in deze minicompetitie van zes wedstrijden zeker te zijn van de eerste of tweede plaats.”

Twee weken trainen

“Hopelijk kan het kampioenschap volledig afgewerkt worden en houdt covid zich gedeisd. Daarom ook is die titel van regulier kampioen belangrijk. Want komt het alsnog tot een voortijdig stopzetten van de competitie, dan krijgt de reguliere kampioen de titel van seizoenskampioen. Maaseik, dat tweede eindigde, moet zaterdag naar Menen. En wie zegt dat Menen niet kan stunten in eigen huis? Maaseik speelde midweeks de heenwedstrijd van de halve finale in de CEV-cup in St. Petersburg. Wij hebben nu twee volle trainingsweken, want na de wedstrijd van zaterdag reizen wij zondag 7 maart naar Maaseik, of de eerste van drie wedstrijden in zeven dagen. Zo snel mogelijk finalezekerheid krijgen is de opdracht. En dan kan die meervoudige finale voorbereid worden.” (RBD)

De wedstrijd tegen Haasrode/Leuven van zaterdag 27 februari is vanaf 20.25 uur live te volgen via Telenet (Play Sports), Proximus TV, Voo en de livestream van Sporza.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.