https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack Volley B kijkt na coronajaar uit naar nieuwe seizoen

Stijn Dejonckheere © Bart Vandenbroucke
Redactie KW

Net als iedereen hunkert ook Knack Volley B naar de start van het nieuwe volleybalseizoen, één jaar nadat het toen pas opgestarte vorige seizoen abrupt afgeblazen werd. Het is voor de jongens van Bart Hungenaert toch wel even weer een stap in het onbekende.

Even recapituleren: het seizoen 2019-2020 werd met nog een vijftal wedstrijden te spelen, afgebroken, Knack B was dan leider in eerste divisie B. Het seizoen 2020-2021, dat snel werd geannuleerd, was in die zin nieuw dat er een reeksindeling met nationale inslag gehanteerd werd. Knack werd samen met Pervol Ruiselede, Rembert Torhout, Packo Zedelgem en Balti Kortrijk opgenomen in tweede nationale B. Zaterdag krijgt Knack Volley B het bezoek van Blaasveld en dat was de leider in tweede divisie A.

Bekerwedstrijd

“Maar hoe elke speler individueel dat volleyballoze jaar doorsparteld heeft, maakt dat er een tweede onbekende factor om de hoek komt kijken”, zegt Stijn Dejonckheere die na zijn pensionering bij de A-ploeg nog altijd deel uitmaakt van de spelerskern van Knack B. “De ploeg weet dat ik niet altijd beschikbaar ben. Er zijn niet alleen de professionele beslommeringen met mijn firma Clementine Video Productions, maar intussen kwam er met Tillo zes maanden geleden nieuw leven in huis. En dat vergt een nieuwe organisatie.”

De spelerskern zelf is bij Knack B dezelfde gebleven. “Ons in de middenmoot handhaven, zou al een succes zijn, een plaats in de subtop geeft het seizoen een extraatje.” Stijn Dejonckheere wil wel zeker de bekerwedstrijd op Zoersel op vrijdag 22 oktober niet missen. “Het wordt heel moeilijk om te winnen bij de eerstenationaler. Maar als wij hen passeren, gaat de volgende ronde tegen Knack A. En daarvoor wil ik mij nog eens dubbel plooien.” (RBD)

Zaterdag 18 september om 20 uur: Knack Roeselare B M. Siks Blaasveld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.