Knack verslaat Antwerpen en speelt play-off-finale

Foto Bart © VDB
Lode Blomme

Roeselare spoelde de zware 0-3 van vorige zondag tegen Asse-Lennik door met een felbevochten 3-1-zege tegen de Sinjoren na 25-17, 17-25, 25-21 en 25-21. Knack had genoeg aan twee sets om zeker te zijn van de play-off-finale, al bleek zelfs dát niet nodig door de 0-3-winst van Menen bij Lennik vanavond.

Ondanks de twee recente nederlagen tegen Maaseik en Lennik begon coach Rousseaux met zijn in de play-offs vaste basis met Coolman, Paulides, Orczyk, Verhanneman, Tuerlinckx, D’Hulst en libero Dejonckheere. Bij Antwerpen gaf coach Dardenne de voorkeur aan Sippola aan de pas, Klein en Przybyla in het midden, de receptiehoeken Prevel en Wachnik en libero Deroey. Jolan Cox was de bezoekende opposite.

Knack begon een pak beter dan vorige zondag en leidde al snel met 10-6. Kapitein Tuerlinckx scoorde aanvankelijk niet zo makkelijk en de bezoekers kwamen terug tot 13-12, maar Verhanneman (4 op 7 in set 1) toonde het goede voorbeeld en leidde Knack naar de eerste setwinst: 25-17. Knack op 1 set van de play-off-finale.

In het begin van de tweede set was Knack in hetzelfde bedje ziek als vorige zondag: geen receptie en Antwerpen plots 2-8 voor. Bezoeker Cox was moeilijk af te stoppen en Knack kreeg die vroege achterstand niet meer gedicht, hoewel het van Antwerpen een pak punten cadeau kreeg: 12-18. Op het einde van de set ging het licht dan helemaal uit bij de thuisploeg. De service in het net van de ingevallen Claes was veelzeggend: 17-25.

Gekke play-offs

Bloks van Verhanneman en Tuerlinckx (2-0) leidden een betere derde set in, maar Roeselare moest knokken voor elk punt: van 6-8 naar 10-8 met D’Hulst aan de opslag. De thuisploeg bleef kreunen in receptie, maar vanaf 19-20 trokken Tuerlinckx (serverend) en Orczyk (tweemaal blokkend en 6 op 7 aanvallend in set 3) hun ploeg over de streep. De Pool benutte ook de tweede setbal en Knack zeker van de play-off-finale. Die kon het eigenlijk al niet meer mislopen, want buur Menen leidde intussen al met 0-2 op bezoek bij Asse-Lennik waardoor de Vlaams-Brabanders Knack niet meer konden bijbenen. Wat een gekke play-offs…

De vierde set was een formaliteit en coach Rousseaux liet aanvankelijk Verhanneman en later ook Tuerlinckx en Paulides rusten. Claes, Konings en Van de Velde kwamen zo in de ploeg. Bij de bezoekers mocht Ardooienaar Sander Depovere nog even opdraven. Knack won set uiteindelijk met 25-21 en kan zaterdag zonder al te veel druk de laatste play-offmatch in Menen aanvatten.

Limburgs thuisvoordeel

Op woensdag 27 april start de play-off-finale tegen Maaseik, dat vanavond Gent met 3-0 versloeg en het thuisvoordeel heeft. De eerste thuismatch van Knack in deze best of five is op zondag 1 mei. De derde wedstrijd in Limburg is op woensdag 4 mei. De mogelijke vierde en vijfde wedstrijd zijn op vrijdag 6 en zondag 8 mei.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.