https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack verliest punt aan Menen

© foto MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Roeselare heeft tegen de voorlaatste Menen de volle buit niet kunnen binnenhalen. Het moest een tiebreak toestaan in de Vauban. Het werd 2-3 met 25-17, 17-25, 14-25, 25-23 en 12-15 als setstanden.

Bij Knack nog steeds geen Coolman (knieprobleem) en Tuerlinckx (teen). Daardoor was er weer een basissplaats weggelegd voor ex-Menenspeler Fasteland en Van Schie als opposite. Frank Depestele zette kapitein Jelle Sinnesael op de bank. Hij miste deze week twee trainingen omwille van andere werkverplichtingen en werd vervangen door De Beul.

Van Schie serveerde zijn ploeg direct naar 1-4, de reactie van Menen liet niet op zich wachten al had de thuisploeg wel Knackfouten nodig om terug te keren. Een netaanraking van Fragkos zette Menen bij 10-9 zelfs een eerste keer op voorsprong en de outsmash van Van Schie dwong Vanmedegael in een time-out. Ook na de 13-11 behield Decospan de controle en dat vertaalde zich in een stevige opslag van De Vries en een dito blok van Schouteten: 17-13 en de Knackspelers weer naar de kant gejaagd door de coach. Menen was niet van plan de prooi te lossen. Integendeel want Schouteten heerste als nooit tevoren aan het net en vond in Rotty een droomafwerker. De 18-jarige West-Vlaming is nu al niet meer weg te denken uit de basis. Wat een talent! Wanneer ook De Beul de blokpunten begon te verzamelen, moest Roeselare met zware setcijfers afdruipen.

Anshel Ver Eecke van Menen.
Anshel Ver Eecke van Menen.© foto MPM

Vanmedegael wijzigde niets aan zijn ploeg maar had wel een donderpreek in petto tussen de sets door en dat rresulteerde in een gretiger Roeselare via Verhanneman op 5-10 kwam. Bij 8-14 moest Depestele zijn tweede time-out al opsouperen. De Vries deed er nog alles aan om zijn ploeg in het spel te houden maar de mokerslagen van Fragkos bleken onhoudbaar. Knack naar de doodeenvoudige gelijlmaker. En ook in set drie fladderde het rustig verder. De 0-4 van Van Schie noopte Depestele tot een nieuwe onderbreking en bij 0-6 loste Ekstrand de jonge Rotty -heel wat krachten gebruikt in de openingsbeurt- af. Dat leverde geen beter spel op, ook wanneer Brems tussen de lijnen kwam bleef Menen beperkt tot achtervolgen. Het bezoekende middencompartiment maakte indruk en Decospan zag sterretjes. Fragkos mokerde het schaamrood op de Meense wangen: 12-23.

Onverwachte tiebreak

Brems kreeg in set vier de voorkeur op Schouteten, Sinnesael begon ten nadele van Colson. Fasteland -een dijk van een match- leek Knack op rozen te zetten bij 4-8, het thuisantwoord kwalm er met een blok van de Vries: 9-9. Eindelijk weer een echte wedstrijd met Fasteland die zijn ex-ploeg bleef teisteren (14-16) maar dit keer wel met goede reacties van Decospan. Fragkos ging receptioneel onderuit bij 21-21, Van Schie miste de volgende aanval. Verhanneman scoorde nog de 22-23, toch kon Menen aan het feest wanneer Van Schie de bal buiten de lijnen mepte en Verhanneman het setpunt van de thuisploeg niet kon neutraliseren. Een ietwat onverwachte tiebreak en al even verrassend puntenverlies voor Knack. In de belle kreeg Menen een dubieuze netfout tegen die voor de 7-8 zorgde. Nadien nam Roeselare afstand van de tegenstander en pakte het twee punten mee uit de Vauban.

Aanval van De Vries van Menen.
Aanval van De Vries van Menen.© foto MPM

Voor de spelers van Menen is de vakantie begonnen. Zij moeten niet meer trainen in 2019. Bij Knack volley een heel ander verhaal want zij spelen volgende week in eigen zaal nog een internationaal toernooi met onder meer Tours en Ljubljana. Hun vakantie wordt dan ook extreem kort.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten