Knack verliest ook tweede groepswedstrijd Champions League

George Huhmann scoort via het blok van Krsmanovic.©VDB / Bart Vandenbroucke Bart
George Huhmann scoort via het blok van Krsmanovic.©VDB / Bart Vandenbroucke Bart
Redactie KW

Knack Roeselare heeft ook zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League volleybal verloren, al toonde het zich tegen het Russische Kemorovo toch een stuk weerbaarder. Knack opende wel verdienstelijk en verloor maar nipt met 24-26 de eerste beurt, Kemerovo domineerde naar 16-25 in de tweede set om met 20-25 de 0-3 vast te leggen.

Knack toonde zich een stuk weerbaarder dan tegen Warschau. De thuisploeg liet zich niet intimideren door Zaytsev en co, kreeg de recepties secuurder bij D’Hulst en zelf serveerde Knack een stuk efficiënter.

Zaytsev zag zijn services keurig gestopt door Deroey en Knack counterde via Coolman naar 4-2 waarna Verhanneman vanop de servicelijn de Kemerovo-receptie onder druk zette. Knack kwam 7-3 voor, maar dan zorgden Zaytsev en middenman Krsmanovic voor de aansluiting.

Setbal voor Knack

Verhanneman, Tuerlinckx en Coolman sloegen een nieuwe bonus (14-10) bijeen maar Kemerovo sloot aan op 19-19. Verhanneman zorgde met een smash en een blok op Zaytsev voor 21-19. Bij 22-20 waren Krsmanovic en Pakshin niet meer af te stoppen. Knack haalde met een ace van Coolman bij 24-23 wel nog eerst een setbal. Tot Verhanneman, zo sterk bezig die eerste set, bij 24-24 twee smashes zag buitenzeilen: 24-26.

De eerste herneming stokte het bij Knack bij 6-8 in de afwerking want zowel Verhanneman als Tuerlinckx kregen het moeilijker een bal op de grond te krijgen. Al had Roeselare in een aantal spelsituaties op rij dat tikkelje geluk niet aan zijn kant want Kemerovo maakte opportunistisch enkele punten op rij.

Videochallenges

Bij enkele videochallenges zag de videoref het niet zoals Knack-coach Vanmedegael het interpreteerde. Vooral Markiv was bij de Russen niet meer af te stoppen en bij 9-17 was de set gespeeld. Desmet alterneerde een aanvallend bleke Fragkos maar de Russische aanvalskracht zorgde voor 16-25.

De derde beurt, met Desmet in de basis voor Fragkos, toonde Knack zich aanvankelijk weer van zijn beste kant. Huhmann serveerde de Russen in last en zowel Verhanneman als Desmet, hij scoorde bij zijn echte Champions League debuut in anderhalve set 7 punten, kwam Knack via Tuerlinckx 5-2 voor en bleef tot 13-12 op het scorebord leiden.

Maar dan scoorde Kemerovo vier keer onhoudbaar op rij naar 13-16. Bij 17-21 sloeg Coolman naar 18-21 en Verhanneman leverde een ace af naar 19-21. Desmet sloeg nog naar 20-22 maar daar bleef het voor Knack bij want met een blok op Tuerlinckx werd de 20-25 beslecht.

Na de tweede speeldag leidt Modena met 6 punten, Warschau en Kemerovo tellen 3 punten, Knack sluit af zonder punt. Donderdag treft Knack om 20.30 uur leider Modena. (RBD)

Knack Volley – Kuzbass Kemerovo:0-3 (setstanden: 24-26, 16 -25, 20 -25)

Knack: Verhanneman, Coolman, Tuerlinckx, Fragkos, Huhmann, D’Hulst, libero Deroey, kwam in: Desmet.

Kuzbass Kemerovo: Kobzar, Markin, Shcherbakov, Zaytsev, Pakshin, Krsmanovic, libero: Sivozhelev, kwamen in: Krechetov, Glivenko en Tavasiev.

(Verva Warschau – Leo Shoes Modena 0-3. Setstanden 21-25, 17-25, 24-26).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.