Knack veegt Achel in drie sets weg

© MPM

Knack Roeselare blijft na zes wedstrijden ongeslagen en overtroefde Tectum Achel in amper 62′ effectieve speeltijd. De inleidende beurt kwamen de bezoekers met 25-15 niet aan bod, Roeselare maakte halfweg de tweede set de kloof naar de 25-20 verdubbeling om in set drie gemakkelijk met 25-15 af te ronden.

De Limburgers stonden wel niet compleet want coach Meertens moest noodgedwongen de jongeren Fransen en Verweij laten debuteren met Staples in de liberotrui voor de nog altijd niet speelklare Brouns. Coach Vanmedegael opende met zijn basiszes die met volle vertrouwen ook na de corona-break van verleden weekend meteen alle registers opentrok. Te beginnen vanop de servicelijn waarbij de Achel-stoppers in de vernieling werden geslagen.

Bij Knack daarentegen werd er loepzuiver gestopt wat het spelverdeler D’Hulst mogelijk maakte al zijn aanvallers gevarieerd aan te spelen. Tuerlinckx en Coolman openden foutloos waar er aan de overkant niét kon gescoord worden. Bij dat verpletterende wedstrijdbegin liep de score op tot 17-4 eer bij de bezoekers hoofdaanvaller Campforts een paar keer kon scoren. Met een ace van Van Dyck werd het 20-11 als Coolman ook al acend Knack naar 22-11 serveerde. Huhman scoorde door het midden zijn eerste punt en mocht van D’Hulst die eerste setbal met een even zuivere en verrassende sollicitatie verzilveren naar 25-13.

De eerste herneming leek de wedstrijd een herhaling van de heenwedstrijd te worden als Achel na een ontluisterende eerste beurt, 12-25 werd het toen, met 25-22 de tweede set won. Achel stopte die tweede beurt inleidend zuiverder wat Campforts toeliet om Achel samen met de ingekomen Smit tot 6-5 aan te klampen. Maar Knack kon via Tuerlinckx die twee keer en Coolman één keer meedogenloos afwerkten plus een ace van Verhanneman de kloof maken van 8-6 naar 11-6. Die kregen de bezoekers nooit meer dicht.

D’Hulst kon profiterend van het zuivere stopwerk van zowel Fragkos als Verhanneman en libero Deroey, die uitgeroepen werd tot ‘Star off the Game’, succesvol heel rap bij Huhman (aanvallend een 4 op 5 die tweede set) en Coolman terecht wat de Roeselaarse bonus op 21-13 bracht. Bij 22-15 voerde Vanmedegael een dubbele wissel Ahyi – D’Hulst en Depovere-Tuerlinckx door die bij 24-19 ongedaan gemaakt werd. Bij Achel spartelde Koelewijn in dat setslot nog even tegen al zorgde de Nederlander zelf met een foute service voor de 25-20.

In set drie bleef bleef opposite Campforts in de huppelhoek en mocht Van Solkema de Limburgse meubelen proberen te redden. Zijn eerste aanval werd wel blokkend door Verhanneman gecounterd en bij 3-2 gingen zowel Fransen als Verweij in de fout wat Knack meteen 6-3 voor bracht. Tuerlinckx en Huhmann zorgden voor de 11-4, Coolman blokte de 14-7 op het bord en de Roeselaarse coach bracht er Van Schie in voor Fragkos. Die was direct bij de les want strafte bij 16-9 een Achelse receptie af, iets wat Huhmann de service erop nadeed naar 18-9 om blokkend de 19-9 aan te tekenen. Meteen over en out voor de bezoekers die met 25-15 ook de derde beurt moesten toestaan aan een ontketend en op hoog niveau acterend Knack.

Normalter staan woensdag de kwartfinales in de Belgian Cup op het programma. Daarin moet Knack op bezoek naar Gent in een confrontatie over één wedstrijd. Of die partij kan plaatsvinden, is evenwel hoogst onzeker want bij de Gentenaars waart het Covid-19 nog altijd rond.