Knack steviger tweede na 3-1-zege tegen Antwerpen

Foto Bart © VDB
Lode Blomme

Het versloeg Antwerpen met 3-1 in wat aanvankelijk een relatief makkelijke maar uiteindelijk felbevochten zege zou worden: 25-19, 25-13, 22-25 en 25-20.

In vergelijking met de gewonnen wedstrijd van een week geleden in Menen wijzigde Knackcoach Rousseaux zijn team op 1 positie: de weer fitte Orczyk (buikspieren) nam de plaats is van Konings op de opposite. Verhanneman (kuit) was weer inzetbaar, maar bleef aanvankelijk langs de kant en kapitein Tuerlinckx komt ten vroegste over twee weken weer in actie.

Knack legde in de openingsset een rustig meesterschap aan de dag en behield voortdurend de in het begin bijeengeslagen tweepuntenkloof. De bezoekers hadden het moeilijk in receptie en opposite Jolan Cox bleef in die eerste set steken op drie schamele puntjes. Aan de overkant was vooral Claes, aanvallend 6 op 9 en een knap geplaatste ace, een gesel voor Antwerpen: 25-19.

Mokeropslagen

Zelfde spelbeeld in de tweede set, waarin Knack al snel een kloofje van drie punten realiseerde (6-3, 9-6). Toen Coolman aan de opslag verscheen bij 11-7 wist Antwerpen even niet meer van welk hout pijlen maken en wanneer Fornés drie bloks op rij plaatste was bij 17-7 het einde van de tweede set al in zicht. Gertjan Claes maakte helemaal op het einde dan nog het verschil met enkele mokeropslagen: 25-13.

Knack begon even minder aan set drie en van 0-2 ging het via 3-6 zowaar naar 3-9. Opnieuw sterk blokkend knokte de thuisploeg zich terug in de match en met drie winning serves op rij bracht Claes zijn team bijna weer naast Antwerpen: 10-11. De kloof helemaal dichten lukte niet, al werd Roeselare ook niet gediend door enkele beslissingen van de scheidsrechter. De bezoekers liepen zo weer uit van 16-18 naar 17-22. Knack geloofde wel nog in een spectaculaire terugkeer zoals vorige week in Menen, maar strandde uiteindelijk op 22-25. Van Hirtum sloeg de tweede Antwerpse setbal buiten.

Drie wissels

Roeselare had er in deze vijfde wedstrijd van de play-offs alle belang bij de drie punten thuis te houden, maar coach Rousseaux moest zijn team op drie plaatsen wijzigen om een sterk blokkend Antwerpen het zwijgen op te leggen. Eerst kwam de pas weer fitte Verhanneman bij 5-6 de ongelukkige Van Hirtum vervangen, enkele punten later mocht Fornés plaatsruimen voor Van de Velde, maar het was pas bij de inbreng van D’Hulst voor Trinidad dat Knack weer echt op toerental kwam: van 10-12 naar 16-12. De bezoekers beten nog fel van zich af, maar verder dan 25-20 geraakten de Sinjoren niet meer.

Maaseik won thuis tegen Aalst met 3-0 waardoor de top twee wat verder uitloopt. Maaseik telt nu 17 punten, Knack 16 en Aalst 13. Antwerpen lijkt met 8 punten uitgeteld voor de play-off-finale.

Knack Roeselare: Trinidad, Orczyk, Coolman, Fornés, Van Hirtum, Claes. Libero: Dejonckheere. Van de Velde, D’Hulst, Verhanneman.

Antwerpen: Toobal, Cox, Huysegoms, Sinkkonen, Krastins, Peeters. Libero: Deroey. Kwamen in: Ahremark, De Vries.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.