Knack Roeselare zet Waremme overtuigend opzij

Knack won overtuigend van Waremme. © belga
Redactie KW

Zoals verwacht won Knack Roeselare de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen rode lantaarn Waremme in drie sets. Knack opende met overtuigende 25-14, kwam 0-2 voor met 25-19 en rondde af met 25-18.

Coach Vanmedegael gaf zijn Canadese duo preventieve rust waarbij centrumspeler Jansen Vandoorn zelfs de opwarming niet meemaakte en spelverdeler Walsh zijn aantreden beperkt zag tot twee korte invalbeurten. Pieter Coolman kon hernemen na zijn knieletsel en Depovere kreeg alle vertrouwen aan de spelverdeling. Dat deed hij effenaf goed en kreeg van bezoekend coach Koulbergh voor zijn prestatie het predikaat van ‘Star of the Game’ toegekend.

Roeselare opende overtuigend naar 10-5 en daarbij solliciteerde Depovere zijn aanvallers op een rekenkundig rijtje waarin iedereen om beurt twee keer aangespeeld werd en ook secuur afwerkte. Coolman speelde heel gretig na die lange inactiviteit en opende de score met een counterend blok. De bezoekende aanvallers kregen de bal niet op de grond want werden tot vijf keer toe blokkend gecounterd die eerste beurt. Roeselare zette de bezoekers ook vanop de servicelijn vast en diepten de bonus uit tot 17-10 als Vanmedegael een dubbele wissel ,Walsh voor Tuerlinckx en Norman voor Depovere, doorvoerde. Zij bleven tot 22-12 op het veld en Knack besloot in zijn beginopstelling. Depovere serveerde meteen naar 23-12, Coolman pinde de setbal op het bord en als de bezoekende spelverdeler Malisse fout serveerde stond de 25-14 vast.

Servicedruk

De eerste herneming kon Waremme naar 10-9 aanklampen omdat Dussart zowel in de afwerking als blokkend scoorde. Fasteland kon ook al blokkend en in de afwerking de voorsprong naar 16-12 uitdiepen en daarvan kon Waremme zich niet herstellen. Temeer Knack de servicedruk weer optrok. Tuerlinckx vond zijn zwaarste arm terug en bij 23-19 plaatste Fragkos letterlijk de setbal naar de verdubbeling op het bord die Verhaneman meteen verzilverde naar 25-19.

De derde beurt kon Waremme tot 8-7 aanklampen. Tot Depovere en Verhanneman onder hun tweetjes Knack naar 12-8 leidden. Eerst omdat Depovere met een smash vanuit de tweede hand naar 8-7 sloeg, dan twee keer Verhanneman zo secuur aanspeelde dat hij niet meer kon missen en met een ace de 12-8 op het bord mokerde. Waremme remonteerde wel nog naar 16-14 omdat Knack even wat slordiger speelde wat zich vertaalde in servicemissers en weinig attent verdedigen. Maar de thuisploeg verontrusten zat er niet echt meer in. De voor Tuerlinckx bij 22-17 ingekomen Norman mocht de wedstrijdbal scoren.

Knack nu dus zeker van zijn tweede set in de reguliere competitie en het blijft wachten op de resultaten van de zaterdagse slotwedstrijden of dat nog de titel van regulier kampioen oplevert want leider Aalst moet naar Achel. Of Menen bij Gent alsnog de voorlaatste plaats en confrontatie met Knack kan vermijden in de kwalificatieronde weten wij zaterdag.

Dinsdag 11 februari speelt Knack voor de European Champions League tegen Friedrichshafen met de tweede plaats in de poule als inzet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier