Knack Roeselare zet Amigos Zoersel simpel opzij

Knack Roeselare : Stijn D'Hulst © VDB
Redactie KW

Nadat Roeselare woensdag liga B ploeg VC Zoersel voor de beker in 3 sets opzij zette nam het ook al in 3 sets afstand van de nieuwkomer in de liga A Amigo Zoersel.

De inleidende beurt won Knack simpel met 18-25, de 17-25 verdubbeling kwam er al amper 20 minuten later, de derde beurt kwam de thuisploeg maar aan 16 tegenpunten.

Rousseaux opende met D’Hulst aan de spelverdeling, Fornes en Van De Velde in het centrum, Claas en Olczyk op de receptiehoek, Konings als opposit en Dejonckheere in de libero trui.

Konings die sterk opende viel de 1ste set evenwel uit met een enkelblessure zodat Tuerlinckx er moest ingebracht worden. Na de midweekse bekerstunt tegen Menen had de thuisploeg blijkbaar last van decompressie want ze stonden ongeinteresseerd en niet gemotiveerd op het veld. Zoersel moest tijdens die eerste set duidelijk de wedstrijd ondergaan. De tweede set maakte Knack bij 9-10 het verschil naar de verdubbeling via de centrumspelers die gretig afwerkten en trok via 9-12 en 11-16 resoluut door naar de tweede deelwinst. Ook al omdat de thuisspelers de onzuiverheden opstapelden. In set 3 stond er bij 10-14 al een 4-punten bonus op het bord die simpelweg via 12-22 naar setwinst doorgetrokken werd. Omdat Knack wat nonchalanter speelde in het setslot kon de thuisploeg nog enkele punten sprokkelen

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.