Knack Roeselare wint spectaculair van Menen

Redactie KW

Roeselare heeft met een handvol geblesseerden toch de volle buit gepakt bij buur Menen. Het keerde in set vier terug uit een verloren positie en doet zo een gouden zaak. Het werd 1-3 met setstanden 25-18, 24-26, 19-25 en 26-28.

Iedereen topfit bij Menen en dat is schril contrast met Roeselare, waar Hendrik Tuerlinckx vier weken aan de kant moet blijven door knieproblemen. Ook Orczyk en Verhanneman sukkelden met kwaaltjes. Stijn Dejonckheere had nog wat last van ziekte maar hij kon wel spelen. Rousseaux zette Trinidad, Claes, Coolman, Konings, Van Hirtum en Fornes ook nog in de basis.

Prefaxis – met Ver Eecke voor Vandeweyer – startte met een dubbel blok op Konings, Heyrman richtte nadien ravage aan met zijn service. Rousseaux zou aan 6-1 al ingrijpen met een time-out, Sarnecki was niet onder de indruk en reageerde met drie opeenvolgende winnende opslagen: 8-1. Knack kon zelf te weinig druk zetten met de opslag om Menen het leven zuur te maken. Depovere strafte een afschamper in receptie bij de bezoekers genadeloos af: 15-9. Een blok op Sarnecki bij 16-12 bezorgde Roeselare nieuwe hoop maar Heyrman smashte die snel weer weg (20-13). Peris riep voor de zekerheid toch maar eens zijn troepen naar de kant wanneer Ver Eecke tot twee keer toe niet tot scoren kwam, erna stond zijn kanon wel juist afgesteld.

Tweede set

Prefaxis trok in de langste rally van de tweede beurt aan het langste eind en het zou Trinidad zijn plek kosten ten voordele van D’Hulst, die niet kon verhinderen dat zijn ploeg met 8-6-achterstand eventjes ging rusten. Een outsmash van Claes en een toetsfout bij D’Hulst dreef Knack weer in een time-out: 14-11. Serverend bleef het ondermaats, gelukkig voor Knack maakte Coolman zijn puntjes aan het net. De zeldzame misser van Sarnecki leverde wel de 20-20 op, Peris zocht soelaas in een pauze.

Knack Roeselare wint spectaculair van Menen

Volleybaltechnisch was het niet altijd even mooi om zien, de spankracht maakte echter veel goed: 23-23. Prefaxis dwong een eerste setpunt af, het was wel Roeselare dat de set binnenrijfde nadat Ver Eecke de bal – al dan niet via de bezoekende vingers – buitenmepte.

Derde set

Knack kwam beter en beter in de match, ook Konings liet nu fraaie dingen zien. Menen kreunde opeens wel onder de opslagdruk van Claes en moest de 8-12 toestaan. Maar ook in andere spelonderdelen kwamen Sarnecki en zijn maats tekort. Maddens – ingekomen bij 3-5 – ging er weer af bij 14-18. Prefaxis bood erna geen weerwerk meer.

Vierde set

Commotie in set vier bij 6-4 wanneer iedereen een toetsfout zag bij Menen, uitgezonderd de scheids. Knack vierde al het punt, maar Prefaxis mocht toch verdergaan en scoren. Het protest bracht alleen een geel karton op. De vlam nu helemaal in de pan en Coolman blokte met veel machtsvertoon naar 7-8 maar wanneer Van Hirtum buiten smashte, stond zijn ploeg weer een puntje in het krijt. Prefaxis diepte de kloof uit tot 21-16 na een dubieuze ace van Sarnecki. Bij 23-18 leek Knack eraan voor de moeite maar met Claes aan de opslag keerde het helemaal van 23-18 naar 23-22. Straffe Roeselaarse koffie. Van Hirtum dacht het matchpunt te scoren maar de ref gaf de bal buiten zonder aanraking. De blauwhemden werden gek: 25-25 en de nagels van de supporters nog iets korter gebeten. Konings scoorde met een lucky ace het overwinningspunt.

Volgende week ontvangt Knack Antwerpen, Menen mag op bezoek bij VH Leuven.

(MPM – foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.