https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack Roeselare wint oefenpot bij Marke-Webis

Konings en Dejonckheere claimen het punt voor Knack. © MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Roeselare heeft het op bezoek bij buur Marke-Webis gehaald met 1-3. Setstanden waren 14-25, 27-29, 25-23 en 21-25.

Daags na na de afstraffing in eigen zaal tegen Menen kwamen de jongens van Emile Rousseaux weer in actie. Dit keer op verplaatsing bij Marke-Webis uit de Liga B. De thuisploeg kon niet rekenen op de diensten van Greg Bourgeois en Lander Vandecaveye. Jan Van Huffel begon daarom met volgende opstelling: Gil Vincart, Louis Vandecaveye, Olivier Coussens, Jan Goethals, Brecht Dewyspelaere, Korneel Van Den Driessche, en libero Jelle Nagels. Roeselare deed het met Sander Depovere, Matthijs Verhanneman die terug was na blessure, Piotr Orczyk, Pieter Coolman, Thomas Konings, Lou Kindt (midden) en libero Stijn Dejonckheere.

Opslagdruk

De Knackspelers toonden duidelijk een andere mentaliteit dan tegen Menen en lieten direct een 0-4 optekenen. Marke-Webis had het lastig en kon ook serverend weinig voor mekaar spelen, daar zorgde Gilles Vandecaveye vorig seizoen geregeld voor. Maar die speelt tegenwoordig voor Menen. Verhanneman van Knack voelde zich wel goed aan de opslaglijn en showde dat bij 4-14. De bezoekers lieten MWB even terug in het spel komen, maar niets om zich zorgen over te maken. Via 11-18 naar 14-25. Marke-Webis voerde de opslagdruk op en maakte 8-5 via Coussens, Verhanneman reageerde ook met zijn opslagkanon: 8-8 en 16-18. Dewyspelaere – in een ver verleden nog Knackspeler – en Coussens gaven MWB nog even hoop. De thuisploeg dwong nadien zelfs een eerste setbal af na een netfout van Depovere. Kindt trok zijn ploeg met twee verraderlijke vlottende opslagballetjes over de streep.

De groenhemden kenden een moeilijke start tegen de landskampioen.
De groenhemden kenden een moeilijke start tegen de landskampioen.© MPM

In de derde set kwam Antoine Cornil op het terrein voor Matthijs Verhanneman. Cornil geldt als één van de grootste Waalse volleybaltalenten. Hij kwam in het tussenseizoen over van de Waalse volleybalschool (en van Doornik). Zijn eerste aanval strandde wel in het blok en Emile Rousseaux riep bij 1-0 al een time-out in om de jonge knaap bij te sturen. Ook Jordy Vanthournoudt mocht weer opdraven in de plaats van Kindt, die naar de hoek verhuisde. Bij de tweede opeenvolgende misser van Kindt, nam Rousseaux al gebruik van zijn tweede time-out. Er waren amper 10 punten gespeeld (6-4). En of de succescoach weer gelijk had: van twee punten achterstand naar 8-11. Marke-Webis kwam wel weer op gelijke hoogte na een punt van – jawel – de libero Nagels (13-13). Knack nam weer over en na de 15-18 van Cornil leken Coolman en co zegezeker. Coussens pakte toch nog eens uit met zijn poweropslagen (20-19) en Louis Vandecaveye smahste naar 23-21, een directe fout van de bezoekers stond synoniem aan drie setballen. De derde was de goeie.

Marke-Webis loste de teugels na een sterke beginfase van het vierde spel: van 8-6 naar 9-11. Van Huffel probeerde nog één keer bij te stellen na de 16-19, maar Roeselare stoomde door. Roeselare speelt zaterdag een oefentoernooi in Menen tegen Cambrai en St. Quentin uit Frankrijk, voor Marke-Webis is het dit weekend al van moeten. Zij gaan op bezoek naar Zonhoven voor een voorrondewedstrijd in de Beker van België.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.