Knack Roeselare wint met vlotte 0-3-cijfers in de nieuwe zaal van Lindemans Aalst

Hendrik Tuerlinckx. © VDB
Redactie KW

Dat het verliespunt van vorige week tegen Menen maar een kleine uitschuiver was, illustreerde Knack Roeselare door Lindemans Aalst, voor het eerst in zijn nieuwe thuishaven, een nederlaag in drie sets aan te smeren.

Knack opende met 19-25, verdubbelde met dezelfde cijfers om Aalst in de derde beurt met 15-25 weg te spelen. Knack is dus nog steeds ongeslagen na de confrontatie met de drie toppers.

Coach Rousseaux gaf het vertrouwen aan de ploeg die vorige week uiteindelijk een 1-2-setstand ophaalde om in de belle te winnen. Met Verhanneman en Orczyk als receptie-hoekspelers, de centrumspelers Coolman en Fornes, Tuerlinckx als opposite en D’Hulst aan de spelverdeling. Dejonckheere was libero.

Aanvankelijk hield de thuisploeg, die er voor zijn eerste thuiswedstrijd in eigen zaal een feest wou van maken, tot 10-10 gelijke tred in de inleidende set. Maar dan kreeg Knack een vierpuntenkloof bijeen omdat de thuisploeg zwaar in de fout ging en meer onder de indruk van de omstandigheden was dan Roeselare. Knack diepte uit tot 15-21 en rondde af op 19-25 met Tuerlinckx weer als sterke afwerker. Verhanneman kende aanvallend minder succes, maar was dan weer een rots in het stopwerk.

De eerste herneming moest Aalst al bij 5-6 afhaken. Dankzij het sterke centrumspel en weer die plaatselijke foutenlast in de service, elf over drie sets, trok Knack door naar 10-15. Daarna werd Tuerlinckx afgeblokt en was het Roeselare dat even in de fout ging. Aalst sloot aan met 15-15, maar dan liet Knack die vervelende fouten achterwege om zonder echt groots te spelen toch probleemloos te verdubbelen.

De derde beurt werd de thuisploeg van het veld gespeeld wat de 2-8 en 9-18 ook illustreren. De thuisspelers reageerden de opgekropte frustraties af op de wedstrijdleiding, maar dat leverde alleen maar een rode kaart op. Bij 14-23 mocht spelverdeler Trinidad zijn seizoensdebuut maken, maar dan was het pleit al lang beslecht. (RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.