Knack Roeselare wint eerste oefenpot van Marke-Webis

Redactie KW

De landskampioen kende niet de minste moeite met de buren van Marke-Webis uit de Liga B. Het werd 3-0 in de Lange Munte in Kortrijk na amper een uur spelen. Setstanden waren 25-17, 25-7 en 25-17.

Knack was verre van compleet want de internationals Dejonckheere, Verhanneman, Coolman en D’Hulst zitten met de Red Dragons in volle voorbereiding op het EK. Ruben Van Hirtum was de gelegenheidslibero van dienst. Angel Trinidad -opvolger van Tervaportti- maakte zijn debuut alsook Piotr Orczyk. Andere basisspelers waren Claes, Tuerlinckx, Paulides en Declercq (Knack B).

Marke-Webis deed het zonder student Gilles Vandecaveye die zich door zijn tweede zittijd tracht te worstelen. Het gebrek aan aanvallend vermogen deed Marke-Webis na de knappe start (8-10) dan ook de das om. Bij Roeselare lijkt het duo Tuerlinckx-Trinidad al aardig op mekaar ingespeeld. Het was ook de kapitein die het eerste setpunt scoorde.

In set twee werd het een blamage voor de jongens van Jan Van Huffel: via de 12-2 van Paulides walste Knack naar 25-7 over de groenhemden na een ace van nieuwkomer Orczyk.

Marke-Webis herstelde zich in de derde beurt, het viseerde bij momenten de ingevallen libero Creus. De kloof van drie punten stond echter snel op het scorebord, Roeselare zou die gaandeweg nog uitdiepen.

Voor Knack begint het echte werk pas over twee maanden, Marke-Webis daarentegen moet komende zondag al aan de bak in de Belgische Beker. Dan komt Namen op bezoek.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier