Knack Roeselare wint 0-3 in Zoersel

Redactie KW

Knack Roeselare beslechtte de eerste wedstrijd van de terugronde in de reguliere competitie bij Zoersel in drie sets. Een twee sets autoritair spelend Knack kwam met respectievelijk 13-25 en 20-25 aan dubbele deelwinst. De derde beurt drong de thuisploeg tot in het setslot aan voor deelwinst, miste een setbal bij 24-23 en de aansluitingsset met 24-26.

De Roeselaarse kapitein Hendrik Tuerlinckx moest het allemaal van aan de zijkant meebeleven want nog in revalidatie, zijn stand-in Lou Kindt deed het uitstekend en groeide met 18 punten uit tot de topscorer. Holt en Verhanneman verzorgden de receptie/hoek bij de bezoekers met Coolman en Van de Velde als centrumspelers en Walsh als spelverdeler. Dejonckheere was libero.

Eerste set

Een geconcentreerd spelend Roeselare opende overtuigend naar 3-7 en 9-15 waarbij Verhanneman en Kindt zich aanvallend lieten gelden. Zoersel liet zich op teveel aanvallende missers betrappen wat het Knack gemakkelijker maakte met 13-25 setwinst te halen. Met in de laatste vier punten een blok van Verhanneman, een aanval van Holt en twee bloks van Coolman die de setbal verzilverde.

Tweede set

Knack ging op dat dominerend elan door de eerste herneming naar 3-7 en 9-12. Via Oprins die wel scoorde kwam Zoersel 12-13 aansluiten maar Knack stoomde van 14-16 door naar 17-22 want Kindt bleef secuur afwerken en Van de Velde was in het blok niet te passeren. Oprins en Hofmans konden voor de thuisploeg wel nog naar 19-22 dichten maar Walsh blokte de setbal op het bord die Oprins in het net serveerde en 20-25.

Derde set

Knack wou er in set drie blijkbaar korte metten mee maken want miste aanvallend niets en stond 0-4 voor. Tot Robin Blondeel en de ingebrachte Mathias Blondeel aanvallend volop scoorden en Zoersel 9-9 gelijk sloegen. Als ook Hofmans en Oprins aanvallend scoorden, kreeg Knack het moeilijk. Temeer elke speler om beurt een servicemisser liet noteren, zeven in totaal die derde set. Bij 16-15 kwam de thuisploeg via een foute service van Walsh een eerste keer op voorsprong en bleef tot 20-19 de illusie op deelwinst hoog houden. Bij 23-22 maakte Verhanneman zijn foute service aanvallend goed maar de voor Walsh ingebrachte Depovere faalde ook al vanop de opslaglijn. Kindt neutraliseerde de plaatselijke setbal aanvallend, Verhanneman mokerde de Roeselaars wedstrijdbal op het bord, Oprins faalde aanvallend en 24-26.

Alle aandacht gaat nu bij Knack naar de Europese topper van donderdag op Schiervelde tegen Zenit Kazan in de Champions League.

(RBD – foto Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.