Knack Roeselare wil Champions League-tornooi aanbieden

Guido Declercq (rechts) die voor Knack Volley CL-directeur is. © VDB VDB
Redactie KW

Omdat ook het internationaal volleybal niet ontsnapt aan de coronapandemie besliste het organisatiecomité van de CEV om in het seizoen 2020-2021 geen competitie met traditionele heen- en terugwedstrijden te spelen.

Dat werd donderdag in een CEV-videoconferentie met deelname van alle ploegen beslist. “Op die manier reageert het CEV voor de European Champions League pro-actief op de coronapandemie”, zegt Guido Declercq, die voor Knack Volley CL-directeur is.

Organisatiedossier indienen

Er worden per poule twee tornooien georganiseerd waaraan alle ploegen uit die reeks deelnemen“, aldus Declercq. “Vermoedelijk één voor en één na nieuwjaar. Elke ploeg kan zich kandidaat stellen voor de organisatie van dergelijk tornooi. Daarvoor moet een dossier voorgesteld worden en misschien volgende week al belsist het organisatiecomité binnen de CEV waar de tornooien zullen plaats vinden.”

“Knack besloot om zijn sponsors en supporters niet in de steek te laten en een organisatiedossier in te dienen. Er moet dan wel opgebokst worden tegen grote ploegen als het Russische Kusbass Kemerovo, het Italiaanse Leo Shoes Modena en het Poolse Verva Warschau. Wij zullen alvast een stevig dossier indienen om dat tornooi alsnog naar de Tomabel-hal te halen.”

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier