Knack Roeselare walst over VDK Gent in de Beker van België

Hendrik Tuerlinck - op deze foto aan het werk tegen Maaseik - toonde zich aanvallend heel sterk in Gent. © Foto Bart Vandenbroucke
Redactie KW

In de heenwedstrijd van de kwartfinale in de Beker van België won Knack Roeselare probleemloos in drie sets bij VDK Gent. Een quasi foutloos Roeselare ontwikkelde een hoog spelritme en haalde het met 13-25 en tweemaal 15-25.

Coach Rousseaux opende met Verhanneman en Orczyk als receptie-hoekspelers, Coolman en Fornés bevolkten het centrum, Tuerlinckx was hoofdaanvaller, Dejonckheere de libero en D’Hulst verzorgde de spelverdeling. Dat deed hij heel gevarieerd en met succes, want de aanvallers kwamen optimaal tot scoren. In de eerste set had Knack zelf al 13 punten gescoord bij een 8-16-stand. Met een sterk serverende Orczyk ging het overigens in één ruk van 8-12 tot 8-18, waarna de bezoekers niet meer verontrust werden.

Hetzelfde scenario volgde in set twee. Tuerlinckx gaf met een aanvallende drie op drie het voorbeeld: 7-13. Stuer, ex-Knack, kon zich bij Gent even tonen, maar dat was niet voldoende om de geoliede machine van Roeselare af te stoppen. Orczyk liet aanvallend vijf op acht noteren, terwijl Fornés foutloos afwerkte. Een indrukwekkende prestatie, met 15-25 als resultaat.

Knack met anderhalf been in de halve finale

In set drie kon de thuisploeg zich verdedigend tonen en tot 9-10 hield Gent gelijke tred. Verder dan dat ging het echter niet, want D’Hulst schakelde opnieuw een versnelling hoger. De Oost-Vlamingen moesten lijdzaam toezien hoe Knack steeds verder uitliep om uiteindelijk ook deze set met 15-25 binnen te halen.

Knack staat dus met anderhalf been in de halve finale. Het volstaat om in de terugwedstrijd, die op 30 november in Schiervelde afgewerkt wordt, twee sets te winnen om dat ticket beet te hebben.

(RBD).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.