Knack Roeselare verslaat Dukla Liberec met 3-1

Hendrik Tuerlinckx probeert Spravka (15) en Leikep (14) van Liberec te verschalken. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lode Blomme

Tegen het zogenaamde zwakkere broertje uit de reeks deed Knack Roeselare in zijn tweede Champions Leagueduel wat het moest doen. Al stond het de Tsjechische landskampioen wel een setje toe: 22-25, 25-17, 25-22 en 25-22.

Emile Rousseaux wijzigde niets aan zijn team dat zaterdag Antwerpen met 3-0 had verslagen met Claes en Verhanneman dus als receptie-hoeken. Spelverdeler Trinidad kreeg een nieuwe kans, maar greep die aanvankelijk niet. Knack keek in de eerste set al snel tegen een driepuntenkloof (6-9) aan en sleepte die achterstand de hele openingsset mee (10-15, 13-17). Onder impuls van een goed scorende en serverende Claes kwam de thuisploeg bij 20-20 langszij, maar Liberec nam weer over en een netfout van Claes maakte een einde aan de eerste set: 22-25.

Blokkerend beter

Knack Roeselare begon beter aan de tweede set en vooral blokkerend lukte het in tegenstelling tot in de eerste set nu wél. Na onder meer zes bloks in totaal en een ace van Claes was de beslissende kloof gemaakt: 17-12. Verhanneman deed er nog een schepje bovenop, al sputterde Krisko nog wel even tegen met zijn uitstekende service: 25-17 en 1-1 gelijk in sets.

De Belgische en Tsjechische landskampioen hielden elkaar tot 7-7 in de derde set in bedwang. Via de vlot scorende Paulides ging het van 12-10 naar 16-11. Maar Roeselare maakte het zichzelf nog moeilijk, want het faalde in receptie en Liberec zette een 18-13 om in een 18-19. Trinidad en Verhanneman bekochten dat met een vervanging en de ingekomen D’Hulst en Van Hirtum namen Knack weer op sleeptouw, daarbij gesteund door een sterke Claes. Kapitein Tuerlinckx had wel twee setballen nodig om uit te maken: 25-22 en 2-1.

Knack op een setje van de eerste drie punten in de nieuwe Champions Leaguecampagne, maar het moest wel werken om de vierde set te pakken. Trinidad scoorde mooi met twee tweedehandsballen maar moest toch plaats ruimen voor D’Hulst. Tuerlinckx herpakte zich daarna van zijn mindere derde set en trok zijn team over de streep: 25-22.

Roeselare telt na twee matchen nu drie punten net als Belchatow en Civitanova, die morgen wel nog tegen elkaar spelen. De volgende wedstrijd van Knack is zondagavond thuis tegen Waremme

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier