Knack Roeselare verslaat Aalst in oefenpot

Redactie KW

Roeselare heeft woensdagnamiddag in het eigenste Schiervelde concurrent Aalst geklopt in een vriendschappelijke confrontatie. Het werd 3-1 met 22-25, 25-19, 25-16 en 25-16 als setstanden.

Coolman keerde terug in de selectie en dat bekocht Rune Fasteland met een plaatsje op de bank. Ten opzichte van de oefenmatch in Menen moest Van Schie zijn basisplaats afstaan aan Fragkos. Tuerlinckx, D’Hulst, Huhmann, Verhanneman en libero Deroey bleven tussen de lijnen. Aalst was bedrijvig in het tussenseizoen en de Red Dragons Wout D’Heer en François Lecat waren de belangrijkste nieuwkomers aan de opslag. Kuurnenaar Tim Verstraete begint aan zijn tweede jaar als eerste libero bij de Oost-Vlamingen.

De thuisploeg noteerde de stevigste start en dat resulteerde in een vlugge voorsprong van vier punten. Maar plots kwam Seppe Van Hoyweghen opzetten met stevige opslagen: vier punten op rij voor Aalst (11-15). De reactie van Tuerlinckx en maats liet niet op zich wachten en Fragkos vond weer de aansluiting bij 14-15. Daarna acteerde Roeselare wisselvallig en zakte het ineen na de 20-20.

Omwille van corona wisselen de teams niet van zijde na elke set. Aalst ging wel verder op het elan met een snel maar minimaal kloofje: 5-7. Maar dan vonden de jongens van Vanmedegael het welletjes. Huhmann pakte weer uit met goede opslagen en aanvallend gaven Verhanneman en Tuerlinckx geen krimp. De ace via de netrand van Tuerlinckx bij 23-16 zette Knack helemaal op de juiste rails: 1-1 in sets.

Knack Roeselare verslaat Aalst in oefenpot

Aalst wisselde drie pionnen bij aanvang van set drie terwijl Vanmedegael het vertrouwen bleef geven aan zijn basis. De bezoekers moesten toch aan kwaliteit inboeten en dat uitte zich in een 14-10-tussenscore. Fragkos acete naar 16-12 en een paar mooie acties van Coolman bezegelden het Aalsterse lot.

Fasteland loste in het vierde bedrijf Huhmann af in het midden, maar aan het spelbeeld zelf geen wijzigingen: Knack duwde het gaspedaal in en Aalst moest ook na de 4-1 en een time-out zien hoe de tegenstander gewoon veel sterker uit de hoek kwam. De meeste Oost-Vlaamse invallers lieten een bleke indruk: 13-7. De zege van Roeselare kwam nooit meer in gevaar.

Donderdag komt Knack weer in actie. Om 20u40 wordt de eerste opslag gegeven van een vriendschappelijk duel in en tegen Gent.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier