https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack Roeselare stunt Europees en klopt leider Modena in drie sets

Mathijs Desmet was topscorer met 23 punten.© VDB
Mathijs Desmet was topscorer met 23 punten.© VDB
Redactie KW

Nadat Knack woensdag al de Russische gigant Kuzbass Kemerovo met 3-1 in het verlies speelde, pakte Roeselare op de slotdag van het tweede Champions League-tornooi met regelrecht stuntwerk uit door leider en thuisploeg Modena in drie sets te verslaan. Daarmee werd Knack derde in de poule. Knack opende met 22-25 winst, verdubbelde 21-25 om met 22-25 te beslechtten.

Dit tornooi betekende ook de complete ontbolstering van de pas 21 jaar geworden Mathijs Desmet op de Europese volleybalscène. Hij werd in deze wedstrijd topscorer met 23 punten, de beste aanvaller met 18 punten. Met 2 servicepunten was hij de tweede beste serveerder achter Verhanneman en met 2 counterende bloks de tweede beste blokkeerder achter weer Verhanneman en Christenson die bieden drie keer blokkend counterden. In receptie was hij de tweede beste receptiespeler achter Karlitzek. En dat tussen al dat Italiaanse volleybalgeweld in. Maar uiteraard was dit van Knack vooral ook een collectief magnifieke prestatie.

Dominant Knack

Dat Knack in dit tornooi groeide, bewees het die eerste set tegen de Italiaanse topper Modena door 22-25 te winnen. Zowel serverend – Knack scoorde drie servicepunten – als in receptie én de afwerking met 13 aanvalspunten tegen 12 voor Modena domineerde Roeselare. Knack sloeg bij 11-10 een eerste kloofje naar 11-14 via Coolman, Tuerlinckx én Fasteland. Verhanneman en Desmet, aanvallend van achter de driemeter én een servicepunt, tekenden de 14-18 aan. Dat kreeg Modena wel naar bij 18-18 gedicht door Mazzole en Karlitzek, die nu wel scoorden en blokten. Desmet en Verhanneman sloegen Knack naar 19-21 en als Desmet Petric blokkend counterde, stond Knack 20-23 voor. Fastelend tekende de eerste setbal bij 21-24 aan en, jawel, Desmet kon de tweede setbal verzilveren naar 22-25.

Knappe recuperatie

De tweede beurt maakte Knack bij 5-5 het verschil naar 5-10. Desmet, die de 5-6 aantekende, trok naar de servicelijn en bleef er staan tot 5-10. Met onder meer twee servicepunten. Modena kreunde in receptie en die verstoorde spelopbouw strafte Knack via onder meer Verhanneman op de counter af. Knack groeide ook in de recuperatie en via Deroey veegden ze alles van de vloer. Het leverde knappe rally’s op die meestal in Roeselaars voordeel beslecht werden. De Italianen wisten op den duur geen oplossingen meer en kwamen zelfs 12-18 achter. Knack bleef dominant volleyballen en liet zich niet meer verontrusten. Tuerlinckx tekende met een listige plaatsbal de setbal op het bord bij 19-24, een zeldzame mindere Roeselaarse receptie werd afgestraft, maar diezelfde Tuerlinckx mokerde van achter de driemeterlijn gedecideerd de tweede deelwinst met 21-25 rond.

Collectief bijzonder sterk

De Italianen konden de derde beurt wel 2-0 voorkomen, maar Knack gaf geen krimp. Desmet bleef scoren, aanvallend 8 op 10 die derde set, en voegde daar ook enkele spectaculaire recuperaties in het achterveld aan toe. Serverend werden wel meer fouten gemaakt, maar Knack kon zowel een 10-8 als 15-13 achterstand goedmaken. Coolman blokte de 18-18 rond op Petric en scoorde ook aanvallend de 19-19 op het bord nadat diezelfde Petric wel scoorde. Desmet manifesteerde zich in het wedstrijdslot ook nadrukkelijk, en scoorde het 22ste en 23ste punt. Nadat Fasteland de wedstrijdbal op het Italiaanse parket jaste, mokerde Desmet een schitterend orgelpunt op een collectief bijzondere hoogstaande Knack-prestatie.

Knack was met deze zege zeker van de derde plaats in de poule.

Zondag speelt Knack om 19 uur in de Tomabelhal de uitgestelde competitiewedstrijd tegen Lindemans Aalst. Bij volle wedstrijdwinst, een 3-0 of 3-1, komt Knack op dezelfde puntenhoogte van Maaseik. Het wordt dan regulier kampioen omdat het dan één wedstrijd meer won dan Maaseik. (RB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten