https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack Roeselare staat voor belangrijke periode: “Bekerfinale lonkt, naar Modena om Europese eer”

Patrick Callens doorzwom als ploegbegeleider al heel wat watertjes.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Patrick Callens doorzwom als ploegbegeleider al heel wat watertjes.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Het is maar best dat Knack Roeselare vrijdag drie van de vijf spelers recupereerde uit de corona-quarantaine. Zij kregen een week de tijd om zich weer op wedstrijdniveau te trainen, want in negen dagen tijd staan er welgeteld vijf belangrijke wedstrijden op het programma.

Deze volleybalnovene begint zaterdag met de terugwedstrijd van de halve finale van de nationale cup bij Achel. Op dinsdag 9 februari begint Knack aan het tweede driedaagse tornooi in de CEV Champions League in het Italiaanse Modena en op zondag 14 februari werkt Knack de uitgestelde wedstrijd thuis tegen Aalst af.

Patrick Callens doorzwom in zijn bijna dertigjarige carrière als ploegbegeleider al heel wat watertjes. Daarbij nam het Europese luik wel een bijzondere plaats in.

Herinneringen

“Tot nu toe kom ik aan 184 Europese wedstrijden. Ik miste in die periode door werkomstandigheden een aantal Europese uitwedstrijden. Precies die Europese verlaatsingen zorgden voor onuitwisbare herinneringen. Zoals ruim tien jaar geleden bij een verplaatsing naar Belgorod. Wij zaten er in de heenreis door de weersomstandigheden een etmaal vast in Moskou. Er moest dus ter elfder ure een hotel geregeld worden en met de nachttrein doorgereden naar Belgorod. Wij kwamen er de wedstrijddag zelf aan, er kon niet meer getraind worden, maar het belette niet dat coach Baeyens zijn team naar bellewinst leidde. Dat was toch straf.”

Een straf verhaal zit er alvast voor de trip naar Italië niet in. Zowel ploegbegeleider Patrick Callens als Championsleague-director Guido Declercq passen voor die trip. “Door Covid-19. Wij willen geen enkel risico lopen. Onze taken worden waargenomen door Gerdy Geleyn”, geeft Callens mee. “De coronapandemie leidde overigens tot een alternatieve volleybalbeleving vorig jaar en nog altijd. Ook in mijn verantwoordelijkheid als ploegmanager. Normaliter sta ik wel heel dicht bij de spelers. Door de coronapandemie moest ik meer afstand nemen. Binnen de ploeg werden de coronamaatregelen strikt opgevolgd en toch sloop het beestje onze Knack-bubbel binnen zoals recent bleek. Ook voor die Europese tornooien moet er een strikt protocol nageleefd worden. De Knack-bubbel vertrekt zondag in de vooravond naar Milaan. Maar binnen de 48 uur voor het vertrek moet de groep getest worden. Bij aankomst in Italië wordt een nieuwe test uitgevoerd.”

Onmogelijke opdracht

Resultatief staat Knack voor een onmogelijke opdracht. Alleen de vijf groepswinnaars en drie beste tweedes gaan door. In de Tomabelhal kreeg Knack langs belleverlies tegen Modena maar één wedstrijdpunt op het actief en staat laatste.

“Maar de spelers leven toch gemotiveerd naar deze topwedstrijden toe”, zegt Callens. “Op dat vlak zorgt het eergevoel van de spelers voor de nodige motivatie. Zij willen zichzelf scherp stellen en hun eigenwaarde illustreren, zich in de picture spelen. Dit is Europees topvolleybal en zij willen ook deze campagne in schoonheid afsluiten.”

Maar eerst is er zaterdag nog de terugwedstrijd voor de nationale cup in Achel. Aan twee deelwinsten heeft Knack genoeg voor dat finaleticket. “Na de overtuigende 3-0 ziet iedereen ons al in de finale. Maar je kent het gezegde van dat vel en die beer. Zaterdag ontbraken bij Achel zowel opposiet Campforts als centrumspeler Koelewijn. Wij zijn altijd op ons quivive, ook bij deze riante uitganspoditie”, rondt Patrick Callens af.

Zaterdag 6 februari om 20.30 uur: Tectum Achel – Knack Volley.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.