Knack Roeselare passeert in drie sets Haasrode/Leuven

© VDB
Redactie KW

De landskampioen raast op TGV-snelheid door de reguliere competitie en zette probleemloos in drie sets het toch vierde geklasseerde Haasrode/Leuven opzij.

De inleidende beurten mocht Haasrode meegaan tot 20-19 om dan twee keer met 25-20 teruggeslagen te worden. In set drie kregen de bezoekers een vernederende 25-10 aan de broek. Door het belleverlies van Antwerpen bij Aalst telt Knack nu al een bonus van vier punten op het duo Antwerpen-Maaseik.

Belangrijk ook in functie van de heel drukke komende twee maanden met donderdag al de Champions League-opener tegen Belgorod op Schiervelde, is de vaststelling dat alle spelers hun topniveau benaderen. Tegen Haasrode vulden Van de Velde, Claes en Trinidad het rotatieplaatje in. Voor spelverdeler Trinidad de eerste keer dat hij een wedstrijd begint. Verhanneman was de andere receptie/hoek, Fornés de tweede centrumspeler met Tuerlinckx als opposite. Dejonckheere had weer zijn liberotrui om. De derde beurt demonstreerde D’Hulst dat Rousseaux over twee volwaardige spelverdelers beschikt en Coolman kwam Van de Velde alterneren die derde set. Orczyk kwam in het setslot Claes nog vervangen.

Gelijke tred

Twee sets kon Haasrode wel demonstreren dat het niet toevallig op die vierde plaats stond want na een verschroeiende 5-1 in het wedstrijdbegin krabbelde Haasrode via Steenhouwer die aanvallend knap scoorde naar 7-7 en kwam zelfs even 17-18 voor. Maar bij 20-19 vond Knack het welletjes en besliste simpelweg de set via Tuerlinckx en een blokkende Fornés.

Zelfde scenario de eerste herneming waarin Haasrode van meet af aan gelijk tred hield met Knack. Ook al omdat de thuisploeg zich op opslagmissers liet betrappen, vier de eerste en evenveel die tweede beurt. Maar weer bij 20-19 besliste Knack eigenlijk meedogenloos en zonder franjes naar de verdubbeling.

De derde beurt werd met D’Hulst aan de spelverdeling een walk-over. Van 9-7 ging het via 18-9 naar 25-10 met Tuerlinckx in een hoofdrol. Zowel serverend met twee opslagpunten op rij en vier scorende aanvallen. De skipper lijkt alvast klaar voor het grote werk dat er aankomt.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.