Knack Roeselare opent met 3-1 tegen Zoersel

© BELGA
Redactie KW

In de openingswedstrijd van het volleybalseizoen won Knack Roeselare van Zoersel maar moest wel een set aan de bezoekers laten. Knack opende gemakkelijk 25-13, verslikte zich in eigen foutenlast in de eerste herneming, wat Zoersel toeliet 22-25 gelijk te stellen, maar met 25-19 en 25-17 nam Roeselare definitief afstand.

Steven Vanmedegael opende met Verhanneman en Holt op de receptie/hoek, in het centrum posteerde hij Coolman en Van de Velde, Walsh verzorgde de spelverdeling met Tuerlinckx als hoofdaanvaler. Dejonckheere stak in de liberotrui.

Eerste set

De inleidende beurt kon Zoersel de studieronde tot 6-5 overleven maar kwam dan rap 15-9 achter omdat de eigen afwerking in gebreke bleef en Roeselare via Verhanneman en Tuerlinckx wel scoorde. Op een drafje eigenlijk en waarbij spelverdeler Walsh, die duidelijk het rappe volleybal aanhangt, ook uit tweede hand scoorde ging Knack gemakkelijk naar de 24-13, die Verhanneman verzilverde.

Tweede set

Te gemakkelijk blijkbaar want de eerste herneming stond het rap 3-8 voor de bezoekers. Zoersel, dat de eigen foutenlast inperkte, ging door tot 10-13 maar dan zette Knack een 8-1 neer via knap aanvalswerk van Tuerlinckx maar vooral ook omdat hij de bezoekende receptielijn in het achterveld compleet torpedeerde. Bij 18-14 leek de verdubbeling een feit maar Zoersel gaf niet af, de Amerikaan Holt tastte een paar keer mis in receptie en bij Zoersel werkte Oprins alles wat hij voor zich kreeg meedogenloos af. Het samenspel Walsh-Van de Velde verliep storend en Zoersel zette een 21-19 naar 21-22 om. Oprins kon de setbal bij 22-24 verzilveren.

Derde set

In set drie had Knack rap weer een vierpuntenbonus die gemakkelijk naar 20-11 doorgetrokken werd. Tuerlinckx miste niets meer, ook Coolman haalde een drie op drie aanvallend en Van de Velde volgde dat voorbeeld. Maar dan liet nack zich op teveel servicemissers betrappen waar Van de Velde twee keer blokkend gecounterd werd. Tuerlinckx beslechtte evenwel 25-19.

Vierde en laatste set

De vierde beurt was maar een formaliteit meer voor Roeselare. Van de Velde sloeg de 10-2 op het bord en bij 17-9 kabbelde de partij naar het einde waarbij Zoersel dan toch nog even kon remonteren eer Knack langs Verhanneman 25-17 afrondde.

Kapitein Hendrik Tuerlinckx werd uitgeroepen tot ‘Star of the Game’ en dat is een noviteit in de Euromillions Volley League waarbij de verliezende coach bij de winnaar de MVP aanduidt.

(RBD – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier