Knack Roeselare opent competitie met 3-1-zege

Trinidad, Van de Velde en Verhanneman in het blok op Abinet. Knack versloeg Guibertin met 3-1. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

Axis Shanks Guibertin maakte het de landskampioen vooral in set een en drie wel niet makkelijk. De setstanden waren 23-25, 25-13, 26-24 en 25-18.

Na de uppercut in de Supercup vorige zondag tegen Lennik was het uitkijken welk team coach Rousseaux tussen de lijnen zou brengen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Alvast zeker niet Piotr Orczyk, die moest dinsdag geblesseerd de training verlaten en werd intussen geopereerd aan de hand. Knack moest zijn Poolse nieuwkomer meteen een paar weken missen.

Wel in de basis bij de thuisploeg: Arno Van de Velde, die de voorkeur kreeg op Joppe Paulides en Ruben Van Hirtum, die de plaats innam van de geblesseerde Orczyk, Pieter Coolman, Ángel Trinidad de Haro, Matthijs Verhanneman, Hendrik Tuerlinckx en libero Stijn Dejonckheere. Guibertincoach Andrej Urnaut startte met zoon Aljosa Urnaut, De Brabandere, Folguera, Abinet, Reynders, Goverde en libero Verboomen.

De zware pandoering in de Supercup tegen Asse-Lennik vorige zondag was duidelijk blijven hangen bij Roeselare. Opnieuw kende de landskampioen problemen in receptie en Guibertin bleef de hele eerste set enkele punten voor. De bezoekers pakten set 1 met 23-25.

Onder impuls van een sterke Verhanneman (7 op 9 aanvallend in set twee plus een ace) raakte Knack onder stoom in set twee. Ook Van de Velde ontgoochelde coach Rousseaux niet. Bij 13-8 was de kloof er en die werd stelselmatig uitgebouwd terwijl bij Guibertin niets meer leek te lukken. Kapitein Tuerlinckx zette bij de tweede setbal slim de 25-13 op het scorebord.

Net als zondag in de Supercup werd Trinidad naar de kant gehaald

Trinidad weer gewisseld

Na enkele mindere recepties en bij een 1-4-stand in de derde set werd Van Hirtum naar de kant gehaald bij Knack. Met Gertjan Claes in zijn plaats werd de receptie stabieler. Knack kwam terug 9-9, maar zag de bezoekers vervolgens weer uitlopen. Net als zondag in de Supercup werd Trinidad naar de kant gehaald. Met D’Hulst aan de pas werd het nog 13-17, maar vooral Verhanneman en Claes wilden geen puntenverlies in de eerste wedstrijd van het seizoen, al had Knack wel vier setballen nodig om af te ronden. Het was zowaar Stijn D’Hulst die met een block voor de 26-24 tekende.

Ook in de vierde set bleef D’Hulst de spelverdeler van dienst. Knack Roeselare kwam niet meer in de problemen, al moest Hendrik Tuerlinckx al snel naar de kant met een opspelende rug. Van Hirtum nam zijn plaats in en deed het niet eens onaardig als opposite. Guibertin klampte aan tot 11-11 maar moest dan de rol lossen. Het was opnieuw Matthijs Verhanneman die zijn ploeg op sleeptouw nam. Bij 24-18 benutte Pieter Coolman de twee matchbal.

Nu beker en Champions League

Met de eerste competitiewedstrijd is het seizoen nu helemaal begonnen voor Knack Roeselare. De wedstrijden volgen elkaar nu in sneltempo op. Zaterdag speelt Knack bij Amigos Zoersel, sinds dit seizoen nieuw in Liga A, in de achtste finale van de Beker van België. Woensdag staat al de eerste Champions Leaguewedstrijd van het seizoen op het programma, bij het Italiaanse Cucine Lube Civitanova.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.