Knack Roeselare op kop na 3-0 tegen Maaseik

© VDB
Redactie KW

Knack Roeselare heeft zijn revanche voor het belleverlies in de Champions Cup tegen het compleet vernieuwde Maaseik beet. Het passeerde de Limburgers in drie sets met setstanden 25-23, 25-17 en 25-23 en staat meteen alleen ongeslagen op kop in de klassering.

Rousseaux had zijn tactisch plannetje klaar en opende met spelverdeler D’Hulst, de receptie/hoekspelers Orczyk en Van Hirtum, de middenmannen Coolman en Fornes en Tuerlinckx met Dejonckheere in de liberotrui. Van Hirtum bedankte zijn selectie heel overtuigend en haalde aanvallend een 5 op 7 die eerste beurt. Maar vooral Tuerlinckx toonde zich van zijn beste kant die eerste set. Knack had vlug een driepuntenbonus op het bord, maar kon die niet uitdiepen, want Maan was permanent aanwezig zowel in de service als de afwerking. Rycklicki kreeg het moeilijker, want zat tactisch vast wat door zijn aanvalspercentage van maar 45 procent over heel de wedstrijd geïllusteerd wordt. Maaseik kwam wel van een 16-14 naar 17-19. Maar Teurlinckx én Van Hirtum waren outstanding in dat setslot wat de 25-23-setwinst opleverde voor Knack.

De eerste herneming met Verhanneman voor een wegdeemsterende Orczyk miste Tuerlinckx niets in de afwerking wat eerst een 9-5 opleverde en daarna een 14-12 naar 18-12 liet doortrekken om gemakkelijk af te ronden naar de verdubbeling.

Rood voor bezoekende coach

Dat werkte duidelijk op het Limburgse systeem de derde beurt waarin Knack wel 1-4 en 8-12 achter kwam. Maar mee door onzuiverheden bij Maaseik dat zich ook ergerde aan de wedstrijdleiding kon Knack bij 15-15 gelijkstellen. Door een rode kaart voor coach Castellani die zijn ongenoegen over de wedstrijdleiding op de Roeselaarse supporters afwendde door een Mexican wave op te zetten. Maar de scheidsrechter begreep het zo niet en gaf de Argentijn rood voor zijn ostentatief gedrag. Het ging wel over en weer en gelijk op naar 22-22 als Maan out serveerde, Van Hirtum de wedstrijdbal op het bord sloeg en die na een 24-23 van Rycklicki die overigens uit de wedstrijd geserveerd werd ook snoeihard verzilverde. Euforie dan ook bij Knack dat meteen alleen op kop komt in de klassering.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.